Horn Gyula: Azok a kilencvenes évek Dedikált példány

1 500

Ft

Feladás dátuma:

ápr 28., 19:22

Tulajdonságok

Állapot:
új

Típus:
Napjaink, bulvár, politika

Borító:
Keménytáblás
Nyelv:
Magyar

Leírás

Horn Gyula: Azok a kilencvenes évek
Kossuth Kiadó, Budapest, 1999
494 oldal, kemény papírkötésben, új példány, az előlapon a szerző, Horn Gyula névre szóló dedikációjával.
Méret: 14 x 20,5 x 3,2 cm
Súly: 625 g
ISBN: 9630940922

"Olyan Európát, olyan világot kell teremtenünk, ahol nemcsak születni és meghalni lehet, hanem élni is érdemes. Ha ezt az esélyt elmulasztjuk, soha nem bocsáthatjuk meg magunknak és nem lesz, aki megbocsáthat majd nekünk." Ennek a világnak a megteremtésén munkálkodott az elmúlt évtizedben is e könyv szerzője, aki belülről ismeri a magyar valóságot, s otthon van a nagyvilágban is. A korszak hiteles tanúja vall ebben a könyvben politikáról, emberekről, saját töprengéseiről, küzdelmeiről, melyeket a pártjában, a parlamentben és a nemzetközi színtéren folytatott. Könyve mottója lehetne: Így láttam én. Horn Gyula ugyanis ügyel arra, hogy - mint a "Cölöpök" című művében csak azokról az eseményekről írjon, melyekben személyesen részt vett, az évtized azon szereplőiről nyilatkozzék, akikkel közvetlen kapcsolatba került. Az újságolvasó állampolgár így is számtalan, eddig ismeretlen eseménnyel és történéssel találkozik ebben a rendkívül érdekes és olvasmányos visszaemlékezésben. Az Európai Unióval, a NATO-val, a Valutaalappal, a Vatikánnal, a környező és a távoli országok állam- és kormányfőivel folytatott tárgyalások épp úgy szóba kerülnek benne, mint a kelet-közép-európai polgári átalakulás szülési kínjai. Amikor pedig hazai gondjaink lényegét és összefüggéseit világítja meg, jelenünk és közeljövőnk megítéléséhez nyújt segítséget.

" Ezek nem élték meg a magyarországi megpróbáltatásokat, nem ismerik a sorban állást a húsért, bármiért A nyolcvanas évek vége felé kezdték provokálni a hatalmat, amely akkor már agonizált. Még most is dühít, amikor eszembe jut, hogy dicső tetteik közé sorolják az 1989. június 16-i tüntetésüket a budapesti szovjet nagykövetség előtt. Néhány százan ott nagy bátran a szovjet csapatok azonnali kivonását követelték. Pedig tudták, hogy az akkori kormány a csapatkivonási tárgyalások ügyében a végső szakaszba jutott." 13. oldal

Átvehető személyesen Budapest Belvárosában, előzetes időpont egyeztetéssel.
Vidékre postán - a mindenkori postai díjszabásnak megfelelően - ajánlott levélben, vagy MPL, Foxpost csomagautomatán keresztül, előreutalás után.

Köszönöm, ha megtekinted a többi feltöltött termékemet is.

1990-es évek, 20. század, közélet, magyar nyelvű, magyar szerző, politika, rendszerváltás, többpártrendszer

Hirdetés Bejelentése
Hirdetés azonosító: 147412754

Kapcsolatfelvétel


Utoljára aktív: 1 órája

Megosztás

Jófogás mobil applikáció

Töltsd le Jófogás alkalmazásunkat!
Töltsd le alkalmazásunkat

Keress és válogass közel másfélmillió hirdetés közül bárhol is vagy

Töltsd le alkalmazásunkat iOS-re
Töltsd le alkalmazásunkat Androidra
Töltsd le alkalmazásunkat Huawei-re
Jófogás alkamazás QR kód

A Jófogást megtalálod a közösségi oldalakon is!

Jofogas FacebookJofogas InstagramJofogas YoutubeJofogas LinkedIn