Hirschler Imre - Nemcsak nőkről nemcsak nőknek

300

Ft

Feladás dátuma:

több, mint egy hónapja

Tulajdonságok

Állapot:
használt

Típus:
Regény

Borító:
Puhatáblás
Nyelv:
Magyar

Leírás

Hirschler Imre - Nemcsak nőkről nemcsak nőknek

Dr. Hirschler Imre nevét jól ismeri a magyar olvasóközönség. Évtizedek óta foglalkozik gyakorlatban és elméletben a nőgyógyászattal s a hozzá kapcsolódó valamennyi kérdéssel. Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy neve fogalom lett, nemcsak volt betegei körében, de azok között is, akik olvasták különböző lapokban megjelent szakcikkeit és két nagy sikerű könyvét: a hat kiadást elért A nők védelmében és a Szülőszoba, tessék belépni címűt.
Írásainak célja mindenkor nemcsak a nők életének, egészségének védelme, hanem egész gondolkodásuknak, szemléletüknek, szexuális magatartásuknak megújítása; ránevelésük arra, hogy ne érezzék magukat másodrendű embereknek, hanem legyenek az élet minden területén: otthon, munkahelyen, a közéletben s a múltban tabuként kezelt szexuális életben is egyenrangú társai a férfiaknak.
Talán ő volt az első hazánkban, aki szembeszállva a polgári morál álszent elveivel, melyek szerint a nő feladata kizárólag az anyaság ki mert mondani, le mert írni, hogy ma, amikor hivatalos program a nő egyenjogúságának, családtervezésnek a megvalósítása a szexuális élet célja a nő számára nemcsak az utódok létrehozása, hanem a kölcsönös örömszerzés és örömadás, hogy a nőknek éppúgy vannak szexuális igényei, mint a férfiaknak, s azok kielégítése kihat egész lényére, kiegyensúlyozottá és harmonikussá teszi az egész házaséletet, ösztönzően hat munkájára is, s a boldog családi élet egyik fő forrása.
Az egészséges életvitel, a betegségek megelőzése mellett mostani könyvében is erre tanítja, neveli olvasóit nemcsak a nőket, hanem a férfiakat is. Meggyőződése, hogy a gyakran eltitkolt szexuális s nemegyszer az élet más területeit is befolyásoló problémák zöme a szexuális kultúra hiányából, a nők és a férfiak tudatlanságából, tájékozatlanságából ered. Nagyon sok, különbözőképpen megnyilvánuló fizikai és lelki zavar, betegség származik e tudatlanságból, s abból, hogy az emberek többsége még az orvos előtt sem tud gátlásaitól megszabadulni, nem meri nehézségeit őszintén feltárni. Ezen a feszélyezett helyzeten kíván a könyv az előbbiekhez hasonlóan, de a nemzetközi tudomány és tapasztalatok újabb eredményeinek felhasználásával okos szóval segíteni.
A családi életre nevelés évek óta kormányprogram nálunk ennek ellenére megoldatlan: a szülők, a pedagógusok, az orvosok egymásra próbálják hárítani ezt a kényes feladatot.
Nos a szerző ezzel a könyvével is vállalja a nemi felvilágosítás nem könnyű munkáját. Nemcsak a problémáival legkeservesebben küszködő serdülők, fiatalok, de a változás korába lépő nők s az idősek, házasság előtt állók és gyermekeiket nevelő szülők egyaránt okulhatnak a minden részletre kiterjedő tájékoztatásból. Ha az olvasó végignézi a tartalomjegyzéket amit itt nem kívánunk megismételni , már abból képet kap róla, milyen sokoldalúan tárgyalja a témát a szerző.
Meggyőződése, hogy a szexuális ismeretek elsajátítása és a kultúrált mindkét fél igényeivel egyaránt számoló szexuális élet nemcsak az egyénre fejti ki jótékony hatását, de ezáltal javítja a családi s a társadalmi közérzetet is. Hangsúlyozza az ösztönből szerelemmé magasztosult szerelmi vágy jelentőségét, ami fontos és nélkülözhetetlen része a tartalmas, harmonikus élet teljességének nőknél és férfiaknál egyaránt.
Bizonyosra vesszük, hogy ez a kötet nemcsak népszerűvé, de szinte tankönyvvé válik az olvasók sokasága számára.

Hirdetés Bejelentése
Hirdetés azonosító: 146040529

Kapcsolatfelvétel


Utoljára aktív: 1 órája

Megosztás

Jófogás mobil applikáció

Töltsd le Jófogás alkalmazásunkat!
Töltsd le alkalmazásunkat

Keress és válogass közel másfélmillió hirdetés közül bárhol is vagy

Töltsd le alkalmazásunkat iOS-re
Töltsd le alkalmazásunkat Androidra
Töltsd le alkalmazásunkat Huawei-re
Jófogás alkamazás QR kód

A Jófogást megtalálod a közösségi oldalakon is!

Jofogas FacebookJofogas InstagramJofogas YoutubeJofogas LinkedIn