Heinrich Böll: Korai évek kenyere - Három kisregény

650

Ft

Feladás dátuma:

ápr 20., 12:56

Tulajdonságok

Állapot:
újszerű

Típus:
Próza

Borító:
Keménytáblás
Nyelv:
Magyar

Leírás

Világirodalom remekei sorozatból- vászonkötés, jó állapotú.

Böllt, a mai nyugatnémet haladó prózairodalom kiemelkedő mesterét jól ismeri és kedveli olvasóközönségünk. Kötetünkben közölt három kisregényéből kettő a szegények, az elesettek sorsát mélyen átérző, s azt lírai erővel megformáló írót mutatja be.
Az És száját nem nyitotta szóra, már biblikus címével is a némán szenvedőkre utal, a jóléti társadalom félrelökött áldozataira, akiknek már a vallás is alig nyújt vigaszt.
A regény két boldogtalan hőse éveken át úgyszólván a utcára szorul házaséletével, belefásul, belerokkan a kínzó otthontalanságba, az albérleti odú nyomorába, a kilátástalanságba, pénztelenségbe.

A Korai évek kenyeré-nek magányos fiatalemberét viszont, akinek nagyobb anyagi gondjai nincsenek, hisz jól kereső műszerész, egy váratlan szerelem döbbenti rá arra, hogy utálja foglalkozását, a pénz utáni hajszát, a megalkuvásokat, melyekre inaséveinek nélkülözése vitte rá. Most már nemcsak kenyérre, de szeretetre, emberi életre is éhezik, s van ereje hozzá, hogy ezt válassza.
A harmadik kis remekmű, az El a csapattól a ragyogóan szellemes és kesernyés szatíraíró Böll-lel ismerteti meg az olvasót.
A háborúról szól, mégsem háborús regény, hanem gúnyos fricska a fasiszta életeszmény-nek, a született antikatona mulatságos önéletrajza, a háború embertelenségének nevettető de épp ezért gyilkos leleplezése, leszámolás a múlttal és figyelmeztetés a jelennek.

Hirdetés Bejelentése
Hirdetés azonosító: 147209436

Kapcsolatfelvétel


Utoljára aktív: 1 órája

Megosztás

Jófogás mobil applikáció

Töltsd le Jófogás alkalmazásunkat!
Töltsd le alkalmazásunkat

Keress és válogass közel másfélmillió hirdetés közül bárhol is vagy

Töltsd le alkalmazásunkat iOS-re
Töltsd le alkalmazásunkat Androidra
Töltsd le alkalmazásunkat Huawei-re
Jófogás alkamazás QR kód

A Jófogást megtalálod a közösségi oldalakon is!

Jofogas FacebookJofogas InstagramJofogas YoutubeJofogas LinkedIn