H. Green: Csapdában (a londoni tűzoltóságról a II. vh. alatt )

300

Ft

Feladás dátuma:

máj 1., 09:52

Tulajdonságok

Állapot:
alig használt

Típus:
Történelmi

Borító:
Keménytáblás
Nyelv:
Magyar

Leírás

A védőborító enyhén elszíneződött, a lapélek foltosak.
Magvető Könyvkiadó, Kiadás éve: 1981., vászonkötés, 270 oldal, a szerzőről készült fekete-fehér fotóval.
Sorozatcím: Világkönyvtár
Újpesten személyesen átvehető, vagy előre utalás után postázom, de bármit megbeszélhetünk.

Henry Green, e méltatlanul elfeledett s manapság ismét az érdeklődés középpontjába került angol író e regénye 1943-ban jelent meg. A második világháború alatt maga Green is tagja volt a londoni Önkéntes Tűzoltóságnak, mely a blitz - a londoni légitámadások - idején ugyancsak kitüntette magát. A regény azonban nemcsak a londoni Önkéntes Tűzoltóságnak állít emléket. Azt az időszakot vizsgálja elsősorban, amely megelőzte a bombatámadásokat: amikor a tűzoltónak jelentkezett, a társadalom minden rétegéből összeverbuválódott emberek szinte felőrlődtek a tétlen várakozás feszültségétől. S e feszültségben a különböző rétegek képviselői úgy szembesülnek egymással, hogy közben egész addigi életük értékrendje átértékelődik, megkérdőjeleződik. Lábuk alatt a mindaddig még viszonylag biztosnak érzett talaj megrendül - mintegy előjátékaképpen az elkövetkezendő, valóban egetföldet megrengető világégésnek.
Richard Roe-nak, a regény főhősének fel kell ébrednie finom rajzolatú, törékeny álmaiból, meg kell szabadulnia halott felesége fájó emlékétől, szembe kell néznie a tűzoltótársai jelentette valósággal. S az, aki csak a háború idejére, a háború miatt emelkedett, zökkent ki megszokott környezetéből, életmenetéből, Robert Pye, Richard parancsnoka pedig olyan lelki válságba kerül, amelyből nem tud élve kikeveredni.
Erről és még sok minden másról szól ez a különös, rendkívül színes, sokféle stílusárnyalatban megírt, hol a prózaköltészet líraiságával, hol az angol munkások, egyszerű emberek nyelvének szlenges keménységével megszólaló regény.

Hirdetés Bejelentése
Hirdetés azonosító: 147466370

Kapcsolatfelvétel


Utoljára aktív: 1 órája

Megosztás

Jófogás mobil applikáció

Töltsd le Jófogás alkalmazásunkat!
Töltsd le alkalmazásunkat

Keress és válogass közel másfélmillió hirdetés közül bárhol is vagy

Töltsd le alkalmazásunkat iOS-re
Töltsd le alkalmazásunkat Androidra
Töltsd le alkalmazásunkat Huawei-re
Jófogás alkamazás QR kód

A Jófogást megtalálod a közösségi oldalakon is!

Jofogas FacebookJofogas InstagramJofogas YoutubeJofogas LinkedIn