Grundig C-200 kazettás magnó 1969-ből

13 000

Ft

Feladás dátuma:

több, mint egy hónapja
Szállítással is kérheted

Leírás

Eladóvá vált a képeken is látható, Grundig C-200 típusú "ős" kazettás magnóm, 1969-ből. Amennyire utánanéztem, ez a Grundig első kompakt kazettás készüléke volt. (Előtte nem a Philips-típusú kazettával, hanem még a saját, ún. DC-International rendszerrel kísérleteztek: ).
A készülék több, mint 50 éves kora mellett működőképes minden funkcióban! Teker előre-hátra, lejátszik, felvesz, potméterek recsegés nélkül szabályoznak rajta. Elemtartója tiszta, nincs belerohadás nyoma. Beépített transzformátora gyárilag nincsen! Én elemről kapcsoltam be néha, de elvileg külső 7,5V-os adapterrel is működtethető.

Pár éve alapos felújításon esett át, ekkor minden gumi cserélve lett benne, apróbb kontakthibák elhárításra kerültek, kenőanyagok pótolva, ahol kellett. A nagyobb tétel a súrlódó, semmi maival nem helyettesíthető hangszóró javíttatása volt, amelyről a számlát (8500 Ft) tudom adni a készülékhez.

Külsőre az 50 évhez mérten jó állapotban van, de néhol picit foltos, ill. egy oldalán a fólia sarka felvált (ez talán kétoldalas ragasztóval javítható). A kazettafészek előtti plexije sajnos nincs meg, ezen kívül más hiányosságot nem tapasztaltam.

Tisztában vagyok vele, hogy az áráért akár sztereo decket is kapni, de nem is minden áron eladó! Ha a munkaórákat nem számolom, úgy sem "éri meg" eladnom, csak az anyagköltsége nagyjából lehetett ennyi, de annyira ritka mára, hogy nem nagyon találni már egy "csak szíjcserés" példányt belőle. De mivel két év alatt összesen tán 3 órát ment, és nincs olyan helyem a kiállítására, ahova odaillik és ott jó ránézni, ezért megadom a lehetőséget valakinek, aki esetleg tematikusan gyűjt ilyesmit.

Átvétel lehetőleg személyesen - Budapest 14. kerületben, home office napokon, vagy portánál próbalehetőség nélkül akár munkaidőben is -, csomagküldés csak előre utalással. Otthoni átvételnél próbalehetőséget is tudok biztosítani.

Csak automata üzenet és semmi más esetén nem jelzek vissza, és e-mail címet kérős csalóknak se! Túl sok írástudatlan szórakozik így, kérlek írj egy értelmes 1-2 mondatos érdeklődést. Ha elkelt, le fogom venni pár órán belül.

Hirdetés Bejelentése
Hirdetés azonosító: 145950296

Kapcsolatfelvétel


Utoljára aktív: 1 órája

Megosztás

Jófogás mobil applikáció

Töltsd le Jófogás alkalmazásunkat!
Töltsd le alkalmazásunkat

Keress és válogass közel másfélmillió hirdetés közül bárhol is vagy

Töltsd le alkalmazásunkat iOS-re
Töltsd le alkalmazásunkat Androidra
Töltsd le alkalmazásunkat Huawei-re
Jófogás alkamazás QR kód

A Jófogást megtalálod a közösségi oldalakon is!

Jofogas FacebookJofogas InstagramJofogas YoutubeJofogas LinkedIn