Dumas - A szavojai herceg apródja I-IV / Bölcs Miklós

1 500

Ft

Feladás dátuma:

több, mint egy hónapja

Tulajdonságok

Állapot:
használt

Típus:
Próza

Borító:
Keménytáblás
Nyelv:
Magyar

Leírás

Christensen és Társa - Gutenberg Könyvkiadó Vállalat

Aranyozott gerincű kiadói vászonkötés.
használt állapotban

Két könyvben négy kötet és két különböző mű található. Fekete-fehér illusztrációkkal. A címlapot és bekötést Végh Gusztáv iparművész tervezte. Nyomatta Globus, Budapest

Személyes átvétel Rákosligeten, esetleg, a Lehel tér közlében, vagy előre utalás után postázom.

Oldalszám: 701 oldal
Sorozatcím: Dumas művei
Nyelv: Magyar
Méret: 20 cm x 13 cm
ISBN:
Megjegyzés: Két könyvben négy kötet és két különböző mű található. Fekete-fehér illusztrációkkal. A címlapot Végh Gusztáv iparművész tervezte. Nyomatta Globus, Budapest.

Előszó
Részlet a könyvből:

Egyik igen jónevű és értékes munkásságú irodalmi esztétikusunk megállapítása szerint az idősebbik Dumas neve lassanként el fog tűnni az irodalomtörténetből". Kegyetlen és meglehetősen elhamarkodott kijelentés volt ez, amelyet kétségkívül alátámasztott az, hogy maga a francia irodalomtörténet is felette mostohán bánt el mindeddig ezzel a páratlan fantáziájú és bámulatos termékenységű regényíróval. Az egyetlen Lecomte-on kivül a francia irodalomtörténészek még legalaposabban részletező műveikben is csak sorokat szentelnek Alexandre Dumas pére-nek, akinek a legújabb időkben emelt méltó irodalmi emléket I. Lukas-Duberton abban a terjedelmes életrajzi tanulmányban, amely maga is olyan, mint egy valóságos regény.
Nem véletlen, hogy éppen most fordul élénk érdeklődés Dumas felé, most, a francia romanticizmus megszületésének századik évfordulója után, amikor újult szenvedéllyel éled föl a mese szeretete, a romantikus regény népszerűsége, amely
talán még azt a kort is felülmúlja, amelyben az emberiség egyik legnagyobb mesemondója, az idősebb Dumas élt és dolgozott. Kétségtelen, hogy Dumas a maga idejében kultúrtörténeti tünet volt, jele annak, hogy milyen tömegszükségleteket kellett kielégítenie a regénynek, mihelyt a napilap tárcaregényének intézménye megszázszorozta az olvasók számát..

Hirdetés Bejelentése
Hirdetés azonosító: 146412079

Kapcsolatfelvétel


Utoljára aktív: 1 órája

Megosztás

Jófogás mobil applikáció

Töltsd le Jófogás alkalmazásunkat!
Töltsd le alkalmazásunkat

Keress és válogass közel másfélmillió hirdetés közül bárhol is vagy

Töltsd le alkalmazásunkat iOS-re
Töltsd le alkalmazásunkat Androidra
Töltsd le alkalmazásunkat Huawei-re
Jófogás alkamazás QR kód

A Jófogást megtalálod a közösségi oldalakon is!

Jofogas FacebookJofogas InstagramJofogas YoutubeJofogas LinkedIn