Dr. Kiss Gabriella Bömbi Egy kisoroszlán története, Gyermekkönyv

799

Ft

Feladás dátuma:

ápr 21., 18:20

Tulajdonságok

Állapot:
alig használt

Típus:
Ismeretterjesztő

Borító:
Keménytáblás
Nyelv:
Magyar

Leírás

Bömbi

Egy kisoroszlán története

Írta: dr. Kiss Gabriella
Rajzolta: Lukács Albert

Mérete: 16 x 15 cm
Oldal: 50

"Könyvünkben egy állatkertben született kisoroszlán életének első néhány hónapját meséltük el - igyekezve a gyerekek és az állatok szemével látni az eseményeket.

Bömbi a Fővárosi Állat- és Növénykertben látta meg a napvilágot 2004. január 13-án. Édesanyjának, Mirzának nem volt elegendő teje, így Bömbit csak gyakorlott állatkerti gondozók és egy siófoki menhelyről származó jó szándékú kutya, Tarzan segítségével sikerült megmenteni.
A kölyök cseperedése során - mihelyt ez nem jelentett veszélyt az életben maradására - az állatkert bemutatta őt látogatóinak, és a háttérben megkezdődtek a munkálatok leendő lakhelyének felkutatására, majd a szállítás megszervezésére. Mivel az európai állatkertek az utóbbi években alig képesek új oroszlánt befogadni, nagy szerencsének tekinthető a dél-afrikai Sanwild vadasparkban nyílt elhelyezési lehetőség. Itt ráadásul egy pár hónappal idősebb oroszlán hölgy is várta a budapesti kisoroszlán érkezését. Időközben a kölyök elérte azt a kort, amikor el kellett választani nevelőanyjától, akinek sikerült vidéki környezetben jó gazdát találni.
Ezt követően már csak némi szervezés és lelkesedés, valamint sok-sok segíteni akaró támogató kellett hozzá, hogy Bömbi 2004 május 15-én valóban meglássa Afrika szavannáit.
Új környezetébe hamar beilleszkedett, így több hónapos fokozatos szoktatás után egy bizonyos vadasparkban élheti majd a vad oroszlánok életét."

Kiadja: Fővárosi Állat- és Növénykert, Budapest,

Szép, firkamentes állapotban. Az oldalak több helyen meg vannak hajtva.

Személyesen a XIV., ker. Örs vezér téri lakásomnál oda tudom adni a könyvet, vagy előre utalás után - a Magyar Posta díjszabásai szerint - postázom. A postaköltséget csomagolás után tudom pontosítani. Csomagautomatával (Foxpost: 1499 Ft, vagy MPL: ) is küldhetem.

Hirdetés Bejelentése
Hirdetés azonosító: 147239181

Kapcsolatfelvétel


Utoljára aktív: 1 órája

Megosztás

Jófogás mobil applikáció

Töltsd le Jófogás alkalmazásunkat!
Töltsd le alkalmazásunkat

Keress és válogass közel másfélmillió hirdetés közül bárhol is vagy

Töltsd le alkalmazásunkat iOS-re
Töltsd le alkalmazásunkat Androidra
Töltsd le alkalmazásunkat Huawei-re
Jófogás alkamazás QR kód

A Jófogást megtalálod a közösségi oldalakon is!

Jofogas FacebookJofogas InstagramJofogas YoutubeJofogas LinkedIn