Donald O. Hebb A pszichológia alapkérdései

1 000

Ft

Feladás dátuma:

máj 2., 22:46
Szállítással is kérheted

Tulajdonságok

Állapot:
új

Típus:
Pszichológia

Borító:
Keménytáblás
Nyelv:
Magyar

Leírás

Donald o Hebb A pszichológia alapkérdései
Tizedik nyelven jelenik meg Hebbnek, a kiváló kanadai pszichológusnak e könyve. Sikerét egyaránt köszönheti korszerú, természettudományos szemléletének, az egyes témakörök alapos, rendszerezó áttekintésének és közvetlen egyben didaktikus hangvételének.
Az olvasó megismerkedhetsz általános pszichológia legfontosabb kérdéseivel: a viselkedéssel, a tanulással, az emlékezéssel, az örökléssel, a gondolkodással. Emellett a szerzó számos jelenség lélektani és élettani alapjait, megjelenési formáit mutatja be, némelyikük hétköznapi furcsaságnak számít vagy a patológia területére vezet át.
Hebb sohasem egyetlen elméletról, hanem több, a tudományosság igényét kielégító, vagy legalábbis eddig meg nem cáfolt teóriáról és hipotézisról tájékoztat; éppen arra hívja fel a figyelmet, hogy a tudománnyal ismerkedóknek meg kell tanulniuk bizonyítékokat és cáfolatokat keresni, illetve bíráló szemmel tekinteni az újabb elméletekre és kísérleti eredményekre. Ennek érdekében igyekszik minél több vizsgálati eljárást, megközelítési módot bemutatni: laboratóriumi kísérletek, természetes környezetben végzett megfigyelések, matematikai-statisztikai feldolgozás, spekulatív elméletek gyakorlati próbára tétele mindezek nemcsak az ismeretanyagot bóvítik, de formálják az olvasó tudományos szemléletét is. A fejezetek és a könyv végén található irodalomjegyzék, és a fontosabb szakkifejezések magyarázó listája segíti a jobb tájékozódást.
A könyvet egyaránt szánjuk a pszichológiával ismerkedó egyetemi, fóiskolai hallgatóknak és az e tudományág iránt érdeklódók szélesebb körének, akik az alapoktól a magasabb szintekig kívánják megismerni az általános pszichológia kérdéseit.

Hirdetés Bejelentése
Hirdetés azonosító: 147505154

Kapcsolatfelvétel


Utoljára aktív: 1 órája

Megosztás

Jófogás mobil applikáció

Töltsd le Jófogás alkalmazásunkat!
Töltsd le alkalmazásunkat

Keress és válogass közel másfélmillió hirdetés közül bárhol is vagy

Töltsd le alkalmazásunkat iOS-re
Töltsd le alkalmazásunkat Androidra
Töltsd le alkalmazásunkat Huawei-re
Jófogás alkamazás QR kód

A Jófogást megtalálod a közösségi oldalakon is!

Jofogas FacebookJofogas InstagramJofogas YoutubeJofogas LinkedIn