Dénes Tamás - Éber Sándor: Labdarúgó-Eb 2008 könyv

2 990

Ft

Feladás dátuma:

ápr 16., 17:38

Tulajdonságok

Állapot:
új

Típus:
Sport

Borító:
Keménytáblás
Nyelv:
Magyar

Leírás

Eladó egy darab új, kitűnő állapotban lévő Dénes Tamás - Éber Sándor: Labdarúgó-Eb 2008 című könyv. Dénes Tamás helyszíni tudósításával, riportjaival. Hazai és külföldi szakértők, játékosok, edzők, játékvezetők nyilatkozataival. Elemzések, statisztikák, több száz fényképpel. Történeti rész a korábbi Európa-bajnokságokról.

Személyesen átvehető Budapesten a 2. kerületben. Átutalás után a postaköltséget felszámítva postázhatom is.

ISBN: 9789638564252
Kiadó: Onlineprint Kft.
Kiadás éve: 2008
Kiadás helye: Budapest
Nyomda: Reálszisztéma Dabasi Nyomda Zrt.
Borítótervező: Sándori Ágnes
Kötés típusa: kemény papírkötés
Terjedelem: 240 oldal
Nyelv: magyar
Méret: Szélesség: 22.00 cm, Magasság: 28.50 cm
Súly: 1.20 kg
Kategória: Évkönyvek, Naptárak / Sport / Labdarúgás, Foci

Részlet a könyvből:

Mindössze egy szavazaton múlott - kezdődött meg szinte azonnal a mítoszteremtés magyar küldöttség soraiban a svájci Nyonban, 2002. december 12-én az UEFA végrehajtó bizottságának döntése után. Az európai szövetség ugyanis Svájcnak és Ausztriának adta a 2008-as labdarúgó-Európa-bajnokság rendezésének jogát. A legenda szerint a magyar pályázat médiaügynöksége jól értesültként azt terjesztette, hogy 7:5 arányban vesztettünk az alpesi országokkal szemben. Akkor meg miért egy? A ciprusi küldött állítólag korábban nekünk ígérte a voksát, de aztán Svájc és Ausztria mellett döntött. Ha Magyarország mellé állt volna, akkor szavazategyenlőség alakult volna ki. Ez viszont talán kedvező lett volna, mivel az UEFA akkori elnöke, a svéd Lennart Johansson minket favorizált.
Így azonban ismét megszaggathattuk ingeinket, emlegethettünk évszázados balsorsot, turáni átkot a rengeteg volna" után. Muhi, Mohács, Világos, Isonzó, Don-kanyar, Bern, Marseille, Irapuato után Nyon lett a magyarság újabb nagy vereségének és megalázásának a színhelye.
Megint nem sikerült és a kudarcban nagyobb szerepet tulajdonítottak a külső tényezőknek, mint a magyar pályázatnak, felkészülésnek és a valóságnak.
Egyes magyar újságíróknak később a döntéshozók közül egyesek úgy nyilatkoztak, hogy a svájci-osztrák tandem után nem is a magyar, hanem a török-görög pályázat végzett. Azt is megpendítették, hogy Magyarország legfeljebb egy-két szavazatot kaphatott, de még az is lehetséges, hogy egyetlen egyet sem. Csakúgy, mint Cardiffban, ahol a 2010-es helyszínről döntve az akkor már magyar-horvát nevezést lenullázták, s az ukrán-lengyel pályázatot hozták ki győztesnek.

Hirdetés Bejelentése
Hirdetés azonosító: 147115904

Kapcsolatfelvétel


Utoljára aktív: 1 órája

Megosztás

Jófogás mobil applikáció

Töltsd le Jófogás alkalmazásunkat!
Töltsd le alkalmazásunkat

Keress és válogass közel másfélmillió hirdetés közül bárhol is vagy

Töltsd le alkalmazásunkat iOS-re
Töltsd le alkalmazásunkat Androidra
Töltsd le alkalmazásunkat Huawei-re
Jófogás alkamazás QR kód

A Jófogást megtalálod a közösségi oldalakon is!

Jofogas FacebookJofogas InstagramJofogas YoutubeJofogas LinkedIn