Clive Clifford: Olimpiák - A világ legnagyobb sportünnepélyei

500

Ft

Feladás dátuma:

több, mint egy hónapja

Leírás

Átvétel személyesen Budapesten az I. kerületi Mészáros utca 58/A-nál hétköznap 8:00-16:30 között, pénteken 8:00-14:00 között. Ezen kívül az időponton kívül Pesterzsébeten a Vízisport utcában.
Kérésre tudom házhoz vagy automatába is küldeni Foxpost-al előreutalás után, de ebben az esetben a feladás díja a vevőt terheli.

Cím: Olimpiák - A világ legnagyobb sportünnepélyei
Eredeti cím: Olimpics
Szerző: Clive Clifford
Kiadó: Magyar Könyvklub
Kiadás éve: 2004
Állapot: kiváló
Súly: 568 g

Tartalom:
Csodálatos versenyek, fantasztikus hangulat, kiemelkedő eredmények. Siker, bukás, dráma. A profizmus csúcsa, az amatőrök becsületes helytállása. Fény és csillogás, néha gyász és szomorúság. Mindezek ugyanazt a sporteseményt jellemzik, a nyári, illetve a téli olimpiákat, a földrészeket, különböző nemzeteket, hatalmas, illetve aprócska országok sportolóit, embereit összekötő ötkarikás játékokat. Az első újkori olimpiát 1896-ban rendezték meg Athénben és 108 év elteltével a mozgalom visszatért a gyökerekhez, 2004-ben újra a görög főváros, az ókori olimpiák legendás helyszíne látja vendégül a világ legjobb sportolóit. Azokat az embereket, akiknek elődei, példaképei az elmúlt több mint egy évszázadban pusztító háborúkkal dacolva is fenntartották az olimpiai eszmét. Akikről legendák születtek. Ilyen volt például az amerikai Jesse Owens, aki 1936-ban egy olyan időszakban kötött szoros barátságot német ellenfelével, amikor egy színes bőrű sportolót nem igazán néztek jó szemmel Berlinben. Vagy a zseniális Halassy Olivér, aki fél lábának amputálása után is tagja volt az aranyérmes magyar vízilabdacsapatnak. Könyvünk a sportágak történetének bemutatása mellett útmutatóul szolgál, hasznos segítség, hogy azok is megértsék egyes sportágak lényegét, akik nem annyira járatosak a sport berkeiben, s érdekességeket nyújt azoknak is, akik már rutinos olimpikonoknak számítanak a televízió képernyője, illetve a rádió előtt, vagy lesznek oly szerencsések, hogy az Akropolisz lábánál, a helyszínen figyelhetik a versenyeket.

Hirdetés Bejelentése
Hirdetés azonosító: 146575827

Kapcsolatfelvétel


Utoljára aktív: 1 órája

Megosztás

Jófogás mobil applikáció

Töltsd le Jófogás alkalmazásunkat!
Töltsd le alkalmazásunkat

Keress és válogass közel másfélmillió hirdetés közül bárhol is vagy

Töltsd le alkalmazásunkat iOS-re
Töltsd le alkalmazásunkat Androidra
Töltsd le alkalmazásunkat Huawei-re
Jófogás alkamazás QR kód

A Jófogást megtalálod a közösségi oldalakon is!

Jofogas FacebookJofogas InstagramJofogas YoutubeJofogas LinkedIn