Charles Dickens: Nickleby Miklós élete és kalandjai (Gutenberg)

14 999

Ft

Feladás dátuma:

több, mint egy hónapja

Tulajdonságok

Állapot:
használt

Típus:
Regény

Borító:
Egyedi
Nyelv:
Magyar

Leírás

Charles Dickens: Nickleby Miklós élete és kalandjai (Gutenberg)

Nicholas Nickleby a melegszívű emberbarátnak, a gyermekkel együtt érző pedagógusnak és a humor ragyogó mesterének remekműve. Egyenes ágon leszármazottja a 18. századi angol családi regénynek, amely először fordult a hősi regények hősei, a lovagregények lovagjai, a rablóregények rablói helyett a kis emberek felé, megnemesítette apró ügyes-bajos dolgaikat, átvilágította szerény otthonukat, és csak alkalmatlan idegenekül, kártevő betörőkül tűrte meg a felsőbb társadalmi osztályok gőgös apáit, kényes ficsúrjait, vén kéjenceit. A halhatatlan Dickens halhatatlanná telte a sokat szenvedett, erélytelen, de aranyszívű Nicholast, de egyúttal szerencsétlen kis húgát, Katát is és gonosz nagybátyját, Ralph-ot és azt a légiónyi mellékalakot, akik mind hus-vér emberek, mind hozzánk hasonlatosak, mind magukon hordják az eredendő bűnnek, a szenvedésnek és szenvedélynek, az ínségnek s az ínség elleni küzdelemnek Káinbélyegét.
Ez a mű Dickens nagy regényei sorában is a legelőkelőbbek közé tartozik. Egyfelől, mert egészen emberi dokumentum; másrészt, mert gyökeresen angol. London köde, utcáinak szédítő forgataga, ragyogása és szennye, az angol magániskolák megdöbbentő visszaélései, a gyermekkínzás elképesztő példái, a felnőttek barbár közömbössége, gonoszsága, értetlensége a nekik kényre-kedvre kiszolgáltatott kicsinyekkel szemben: mind olyan motívum, amely egyenként is elegendő volna egy nagyszabású elbeszélő mű táplálására. Valamennyi pedig egybeszőve, egy tarka, mozgalmas, mindvégig érdekfeszítő és fordulatos cselekménybe harmonikusan és szervesen beleillesztve oly mesterművet ad, amely fölött nincs az időnek hatalma; amely a nyelvhatárok korlátait is már rég áttörte és polgárjogot szerzett minden művelt nép irodalmában.

A hirdetés a címben és a leírásban szereplő termékről szól.

Személyesen a XI. kerületben tudom átadni, de előre utalás után szívesen postázom is.

Utánvéttel kérem a háztól házig szolgáltatást megrendelni.

A háztól házig szolgáltatás és az utánvétes Foxpost küldés részletei a Jófogás oldalán találhatók meg. Hirdetéseimnél (ahol a termék mérete ezt megengedi) található egy gomb, amivel a szolgáltatás megrendelhető.

Általában hétköznap délután/este tudok válaszolni az üzenetekre.

Hirdetés Bejelentése
Hirdetés azonosító: 146810804

Kapcsolatfelvétel


Utoljára aktív: 1 órája

Megosztás

Jófogás mobil applikáció

Töltsd le Jófogás alkalmazásunkat!
Töltsd le alkalmazásunkat

Keress és válogass közel másfélmillió hirdetés közül bárhol is vagy

Töltsd le alkalmazásunkat iOS-re
Töltsd le alkalmazásunkat Androidra
Töltsd le alkalmazásunkat Huawei-re
Jófogás alkamazás QR kód

A Jófogást megtalálod a közösségi oldalakon is!

Jofogas FacebookJofogas InstagramJofogas YoutubeJofogas LinkedIn