Az óceán szabad fia - Egy világhírű hajós élete (Bernard Moitessier)

10 000

Ft

Feladás dátuma:

ápr 14., 13:15

Tulajdonságok

Állapot:
újszerű

Típus:
Életrajzok

Borító:
Keménytáblás
Nyelv:
Magyar

Leírás

Bernard Moitessier: Az óceán szabad fia - Egy világhírű hajós élete

Szerkesztő: Gábor Lívia
Fordító: Burján Monika
Lektor: Horváth Csaba

Alexandra Kiadó, 2008
422 oldal
Fűzött kemény papírkötés
ISBN: 978-963-368-774-1
Fekete-fehér illusztrációkkal, színes és fekete-fehér fotókkal

Ez a könyv egy rendkívüli élet története. Szülőföldje isteneinek figyelő tekintetétől kísérve Bernard Moitessier először Indokínában töltött csodálatos ifjúkorán vezet végig bennünket. A Sziámi-öbölbeli kicsiny falu kitörölhetetlen nyomot hagyott lelkében, itt hallotta meg először a tenger hívását is. Később, a franciák és a vietnamiak között kirobbant belháború zűrzavaros, véres időszaka után, elutasítva a munka-család-haza szentháromságát, elszakad szülőföldjétől, és Marie-Thérése nevű dzsunkáján nekivág a végtelen horizontnak. Egy sokoldalú tengeri és emberi kaland veszi ezzel kezdetét, egy úttörőé, akinek rengeteg nehézséggel kell megbirkóznia, hogy kitűzött céljait megvalósíthassa. Negyvenéves kora után indul el a hosszú útra, a föld magányos, megállás nélküli körülhajózására, amely mindörökre megváltoztatja gondolkodásmódját. E gyökeres fordulat után huszonöt éven keresztül próbálja (Polinéziában, Amerikában és Európában) átadni az embereknek azt az eszmét, amely az élet tanításai közül számára a leglényegesebb: hogy álmainkat alkotó tevékenységgé alakítva részt kell vállalnunk a világ fejlődésében.
Az óceán szabad fia egy eposzi lendületű mese: a lét váratlan fordulatai során az istenek által kegyelt Gyermek összetalálkozik és szembeszáll félelmetes ellenségével, a Sárkánnyal.
Az óceán szabad fia az ember szabad akaratába vetett feltétlen hit manifesztuma: sorsunkat nem elszenvedni kell, csakis rajtunk múlik, hogyan irányítjuk. A könyv a mai kor embereihez intézett vészkiáltás, amely a bolygónkért vállalt kollektív felelősségre figyelmeztet.
Az óceán szabad fia oldalain egy fényképalbumát lapozgató ember derűs tekintete tükröződik, s benne egy olyan vándor életútja rajzolódik ki, akinek volt bátorsága a saját személyénél messzebbre mutató célokat kitűzni maga elé. Utolsó törekvése mindnyájunkat érint.
Bernard Moitessier (1925-1994) A 20. század legendás hajósa, író, filozófus, környezetvédő. Hanoiban született francia vállalkozó gyermekeként. 1968-ban a Golden Globe-versenyen megkísérelte a föld körbehajózását. Bár vezetett, a cél előtt önként lemondott a győzelemről. Egyedül hajózva átszelte az Indiai-, az Atlanti- és a Csendes-óceánt. Könyveiben lenyűgözően ír vízi és szárazföldi kalandjairól, meghatározó emberi találkozásairól. Az óceán szabad fia (1993-ban Tamata et l'Alliance címen jelent meg franciául) az első magyar nyelven is olvasható könyve.

Hirdetés Bejelentése
Hirdetés azonosító: 147057866

Kapcsolatfelvétel


Utoljára aktív: 1 órája

Megosztás

Jófogás mobil applikáció

Töltsd le Jófogás alkalmazásunkat!
Töltsd le alkalmazásunkat

Keress és válogass közel másfélmillió hirdetés közül bárhol is vagy

Töltsd le alkalmazásunkat iOS-re
Töltsd le alkalmazásunkat Androidra
Töltsd le alkalmazásunkat Huawei-re
Jófogás alkamazás QR kód

A Jófogást megtalálod a közösségi oldalakon is!

Jofogas FacebookJofogas InstagramJofogas YoutubeJofogas LinkedIn