Az Afrika Korps I-II. George Forty Hajja és Fiai Kiadó,

8 990

Ft

Feladás dátuma:

több, mint egy hónapja
Szállítással is kérheted

Tulajdonságok

Állapot:
újszerű

Típus:
Történelmi

Borító:
Keménytáblás
Nyelv:
Magyar

Leírás

Az Afrika Korps I-II.
George Forty
Hajja és Fiai Kiadó, 2000
1941. elejére az angol csapatok előrenyomultak Észak- Afrikában. Megsemmisítették a teljes 10. olasz hadsereget, elfoglalták Kirenaikát és készen álltak arra, hogy tovább folytassák győzelmes előrenyomulásukat. Két hónappal később azonban a helyzet megváltozott. Az ellenség az egyiptomi határon állt, és ostrom alá vette Tobrukot. Mi okozta a hadiszerencse ily hirtelen megváltozását? A kairói hastáncosnők és bártulajdonosok miért tartották fontosnak, hogy olasz és német szótárakat szerezzenek be a lehető legsürgősebben? A válasz egyszerű: megérkezett a hadszíntérre Erwin Rommel és a legendássá vált Deutsches Afrika Korps. Hitler akit rendkívül aggasztott az Észak-Afrikában harcoló olasz erők összeomlásának lehetősége maga döntött úgy, hogy német csapatokat vezényel a hadszíntérre visszavonuló, demoralizált szövetségese támogatására. 1941. február 14. és 20. között érkeztek meg a DAK első egységei Tripoliba, és összecsaptak a britekkel. Erwin Rommel, a Sivatagi Róka parancsnoksága alatt az Afrika Korps hamarosan a II. világháború egyik leghíresebb harcoló alakulatává vált.
Az Alexandriába vezető út című első kötetben George Forty az Afrika Korps sivatagi háborúja első, eseménydús évének legemlékezetesebb pillanatait követi nyomon. Természetesen már sok könyvet írtak az észak-afrikai háborúról. A kötetet mégis egyedülállóvá teszi az, hogy ebben a történetet az Afrika Korps katonái mondják el a saját szavaikkal, és visszaemlékezéseiket látványos, korábban nem publikált fényképfelvételek illusztrálják.
1941 végén a Deutches Afrika Korps Tripolitániában készült egy újabb, nagyobb erőkkel végrehajtandó támadásra Alexandria és Kairó ellen. Az Afrika Korps című könyv második kötete 1942 januárjától folytatja a történetet, és Rommelnek azon erőfeszítéseit részletezi, amelyekkel az angol 8.hadsereget próbálta szétzúzni. A tábornok nem kívánt a szükségesnél hosszabb ideig védekező pozícióban maradni. Amint megkapta az új felszerelést, üzemanyagot és erősítéseket, az 1941-est felülmúló sikerű hadjáratot indított, amellyel sikerült megközelíteni célpontját a Szuezi-csatornát. Ha ezt elfoglalja, megváltoztathatta volna az egész háború menetét. A sors azonban mást tartogatott számára. Amint a német utánpótlási vonalak mind jobban megnyúltak, a brit ellenállás felőrölte a DAK-ot. Az előretörést Alexandria felé megállították, és a vég már csak idő kérdése lehetett az Afrika Korps, valamint olasz szövetségeseik számára. Minden idők legnagyobb sivatagi csatáját egy újonnan érkezett tábornok, Montgomery nyerte meg, akinek a neve örök időkre összekötődik már El-Alameinnél aratott diadalával.

Hirdetés Bejelentése
Hirdetés azonosító: 147436160

Kapcsolatfelvétel


Utoljára aktív: 1 órája

Megosztás

Jófogás mobil applikáció

Töltsd le Jófogás alkalmazásunkat!
Töltsd le alkalmazásunkat

Keress és válogass közel másfélmillió hirdetés közül bárhol is vagy

Töltsd le alkalmazásunkat iOS-re
Töltsd le alkalmazásunkat Androidra
Töltsd le alkalmazásunkat Huawei-re
Jófogás alkamazás QR kód

A Jófogást megtalálod a közösségi oldalakon is!

Jofogas FacebookJofogas InstagramJofogas YoutubeJofogas LinkedIn