Ariel Toaff: Véres Húsvét

22 600

Ft

Feladás dátuma:

ápr 8., 23:19

Tulajdonságok

Állapot:
új

Típus:
Történelem

Borító:
Puhatáblás
Nyelv:
Magyar

Leírás

Új, olvasatlan példány. A fedőtábla jobb szélén egy felszínes ránc látható. Személyes átvétel Budapesten vagy csomagküldés.
Kiadás éve és helye: 2009, Budapest.
Terjedelem: 320 oldal.
Ismertető
Könyvünk témája igen kényes, érzékeny. Mindig is az volt, ma talán még inkább annak mondható. Nevezetesen a zsidókkal kapcsolatban évszázadok óta felvetődő vérvád kérdéséről van szó. Szélesebb értelemben a kereszténységgel szemben kialakult zsidó hagyományokról, azok alapjairól, okairól.
A kérdéskör olyannyira neuralgikus, hogy szinte azonnal megkapja már csak a kérdést felvető is az antiszemita jelzőt, de akár még ennél keményebbeket is. Meghökkentő módon azonban a kötetet jegyző úriember személye egyáltalán nem sorolható semmiféle antiszemita, ultrajobb vagy bármely hasonló kategóriába.
Toaff professzor ugyanis talpig zsidó ember, a zsidó kultúra jeles képviselője. Munkásságán kívül ezt jelzi származása is; apja, Elio Toaff 51 esztendeig volt Róma főrabbija. A kötet szerzője a középkori zsidóság mélyreható tanulmányozásával szerzett hírnevet magának nemcsak Olaszországban és Izraelben.
Könyvét a szerző a következő gondolattal kommentálta: 'A zsidók történetéről írni nem ugyanaz, mint zsinagógában prédikálni, illetve nem is arról szól, hogy népünk szentjeit és mártírjait ünnepeljük állandóan. Épp ezért a történész munkája mindig nehéz, néha fájdalmas és bizony egyáltalán nem hálás.' A krimik izgalmasságával vetekedő mű a középkori zsidóság kultúrtörténetével foglalkozik földrészünkön a 12-iktől a 16-ik századig terjedő időszakban. Az Európában élő zsidók, különösen az askenáziak küzdelmes életét szokások, üzleti tevékenységek, ünnepek, rituálék, vallási előírások, titkos tanítások stb. ismerhetjük meg. A kötetben található gazdag, színes, izgalmas ismeretanyag jelentős történelmi kurzussal ér fel és ezen kívül számos társadalmi feszültség nemcsak a zsidó-keresztény jobb megértését teszi lehetővé. (a Szerző)

Hirdetés Bejelentése
Hirdetés azonosító: 146930359

Kapcsolatfelvétel


Utoljára aktív: 1 órája

Megosztás

Jófogás mobil applikáció

Töltsd le Jófogás alkalmazásunkat!
Töltsd le alkalmazásunkat

Keress és válogass közel másfélmillió hirdetés közül bárhol is vagy

Töltsd le alkalmazásunkat iOS-re
Töltsd le alkalmazásunkat Androidra
Töltsd le alkalmazásunkat Huawei-re
Jófogás alkamazás QR kód

A Jófogást megtalálod a közösségi oldalakon is!

Jofogas FacebookJofogas InstagramJofogas YoutubeJofogas LinkedIn