Német Schönwald porcelán 6 személyes gyönyörű rózsás barokk étkészlet

40 000

Ft

Feladás dátuma:

ápr 12., 15:54

Tulajdonságok

Állapot:
Alig használt
Típus:
tányér, tányérkészlet

Leírás

Csodaszép, ízléses virágmintával és aranyozással díszített, antik német étkészlet. A Schönwaldi porcelán gyár ezt a jelzést az 1927-es évektől kezdte használni, egészen az 1950-es évekig. A készlet alap színe törtfehér, mintázata a valóságban sokkal élénkebb, erősebb árnyalatú, néhány képen az erős fény miatt a színek világosabbnak tűnnek, mint amilyen valójában.
A tányérokon és egy nagy tálon enyhébb - használatból eredő - felületi karcolások vannak, a levesestál újszerű állapotú. Egyetlen apró lepattanást találtam, mely az egyik nagy ovális tál peremén alul van (fölülnézetből egyáltalán nem látható, utolsó képen közelről fotózva) A két ovális tálnak a közepén lévő mintája enyhén kopott.
Aranyozása - korából adódóan - itt-ott kissé lekopott. A levesestál körben mintás, ez lemaradt a fotózásnál, mintája mindkét oldalon azonos.
Az étkészlet tartalma az alábbi felsorolás szerint:
6 db lapos tányér, átmérő 24,5 cm
6 db mély tányér, átmérő 24,5 cm
1 db leveses tál fedelével, űrtartalma 2,5 liter, szélessége a fülekkel együtt 32 cm, magassága a fogóval együtt 20 cm
2 db nagyméretű ovális tál, méretük 39 x 29 cm
1 db nagyméretű süteményes, vagy tortatál, átmérő 30 cm
Az egyik ovális tál kivételével mindegyik darab jelzett.

"A Schönwaldi Porcelángyárat 1879-ben alapították, amikor Johann Nicol Müller Johann Nicol Müller fűrészmalmát porcelángyárrá alakította át. Kezdetben két-kemencés manufaktúra volt. A gyár 1896-ban már hét kemencét használt, és a foglalkoztatottak száma 340-re nőtt. Johann Nicol Müller ebben az évben meghalt, és a vállalatot fiai, Friedrich és Michael Müller vették át. Két évvel később a vállalatot részvénytársasággá alakították át (Aktiengesellschaft Porzellanfabrik Schönwald). 1927-ben a Porzellanfabrik Schönwald AG-t felvásárolta a németországi Türingiában található Porzellanfabrik Kahla. A második világháború után, amikor Németországot két államra osztották, a Kahla porcelángyár székhelyét Schönwaldba helyezték át. 1959-ben a régi kerek kemencéket elhagyták, és a porcelánt három alagútkemencében kezdték égetni. 1972-ben a vállalat egyesült a Hutschenreuther AG-val. Négy évvel később megépült az új gyár, ahová a korábban különálló üzemek működését helyezték át. 1998-ban a Hutschenreuther AG a "háztartási" márkák eladása után Bhs tabletop AG-re változtatta nevét."

Személyesen Budapesten a XV. kerületben, Rákospalotán (közel az M3, M0 autópályákhoz)tudom átadni a készletet.
Postázása megoldható, de kizárólag előreutalással tudom vállalni. Tekintettel a nagy mennyiségre, csak több (kb. 4 nagy) csomagban lehetséges. Mindig arra törekszem, hogy épségben, szépségben megérkezzenek a várva-várt "kincsek", így - bármennyire is alaposan csomagolok - összezsúfolni nem lehet ennyi porcelánt 1-2 csomagba, mert biztosan sérülni fog, még akkor is ha törékenyként adom fel. Tehát, a postaköltéség MPL-el házhoz kézbesítéssel kb. 12000 Ft (szükségtelen a "törékeny" felár, mert nagyon gondosan csomagok).
Telefonon a hét bármely napján 8-21 óráig lehet érdeklődni, sms-t kérem ne küldjön, de a Jófogás üzenetküldőjén keresztül bármikor szívesen válaszolok.
telefonszám :

Hirdetés Bejelentése
Hirdetés azonosító: 147017159

Kapcsolatfelvétel


Utoljára aktív: 1 órája

Megosztás

Jófogás mobil applikáció

Töltsd le Jófogás alkalmazásunkat!
Töltsd le alkalmazásunkat

Keress és válogass közel másfélmillió hirdetés közül bárhol is vagy

Töltsd le alkalmazásunkat iOS-re
Töltsd le alkalmazásunkat Androidra
Töltsd le alkalmazásunkat Huawei-re
Jófogás alkamazás QR kód

A Jófogást megtalálod a közösségi oldalakon is!

Jofogas FacebookJofogas InstagramJofogas YoutubeJofogas LinkedIn