Antik! Dr. Vigh Béla Joga és tudomány, 1972 Szakkönyv

6 999

Ft

Feladás dátuma:

ápr 20., 20:17

Tulajdonságok

Állapot:
alig használt

Típus:
Egyéb

Borító:
Puhatáblás
Nyelv:
Magyar

Leírás

Dr. Vigh Béla
Joga
és tudomány

Szakmailag ellenőrizte
Dr. Kiszely György

A rajzokat
Szecskó Tamás
a fotókat a szerző
készítette.

"A jóga évezredes rendszere a testi-lelki egészség megőrzését célozza. Nem csoda hát, hogy napjaink nem éppen egészséges életmódot élő embere nagy érdeklődéssel fordul felé. Ugyanakkor kétségei is támadnak: vajon a több ezer éve keletkezett indiai gyakorlatrendszer mit nyújthat a korszerű sportot és egészségügyi szabályokat ismerő európai embernek? Nem avultak-e el ősi elvei, módszerei és gyakorlatai?
Jogosak ezek a kétségek, hiszen aligha képzelhető el, hogy ez az ókorban keletkezett rendszer maradéktalanul kiállná korunk tudományának a kritikáját. A jóga mellett szól viszont az a tény, hogy nemcsak átvészelte az évezredeket, hanem gyakorlatai szinte az egész Földön elterjedtek, s a civilizált országokban éppen az utolsó ötven száz év alatt! Mindezek ellenére mégis alig ismerik, aminek az az oka, hogy hirdetői közül sokan maguk sem ismerték, sokan pedig igyekeztek titokzatosságba burkolni.
A szerző maga orvos, és évtizedek óta foglalkozik a jógával arra vállalkozott, főként az orvostudomány szemszögéből elemezve mutassa be a hatha jóga rendszerét, tehát nemcsak ismerteti a gyakorlatokat és módszereket, hanem felhívja az olvasó figyelmét arra is, ami elavult vagy felesleges. Felhasználta a különböző országokban működő jógakutató intézetek eredményeit, de azt sem hallgatja el, ha valamely módszer vagy gyakorlat további kutatást igényel.
A könyv használhatóságát növeli, hogy szerzője az arra alkalmas gyakorlatokból időseknek, betegeknek, sportolóknak stb. külön jóga-tréningeket állított össze. Fontos helyet kapnak a legkevésbé vitatható légzésgyakorlatok, s a sok tekintetben nagyon is vitatható egészségügyi szabályok. A gazdagon illusztrált könyvet a szellemi jóga kivonatos ismertetése zárja."

Kiadja a Gondolat TIT Kiadója, 1972

Korához képest szép állapotban.

Személyesen a XIV., ker. Örs vezér téri lakásomnál oda tudom adni a könyvet, vagy előre utalás után Csomagautomatába (Foxpost: 1499 Ft ) is küldhetem.

Hirdetés Bejelentése
Hirdetés azonosító: 147219026

Kapcsolatfelvétel


Utoljára aktív: 1 órája

Megosztás

Jófogás mobil applikáció

Töltsd le Jófogás alkalmazásunkat!
Töltsd le alkalmazásunkat

Keress és válogass közel másfélmillió hirdetés közül bárhol is vagy

Töltsd le alkalmazásunkat iOS-re
Töltsd le alkalmazásunkat Androidra
Töltsd le alkalmazásunkat Huawei-re
Jófogás alkamazás QR kód

A Jófogást megtalálod a közösségi oldalakon is!

Jofogas FacebookJofogas InstagramJofogas YoutubeJofogas LinkedIn