Anthony B. Atkinson: Egyenlőtlenség

4 500

Ft

Feladás dátuma:

máj 19., 20:20
Szállítással is kérheted

Leírás

Anthony B. Atkinson: Egyenlőtlenség

Mit tehetünk ellene?

Az egyenlőtlenség egyike korunk legégetőbb társadalmi gondjainak. A II. világháborút követően egy időre sikerült megfékezni, de az utóbbi időkben annál nagyobb erővel tört a felszínre. Valamennyien ismerjük a probléma léptékét, beszélünk is róla, de arról kevés szó esik, hogy mit tehetünk ellene. A nagyszerű közgazdász, Anthony Atkinson szerint sokkal többet, mint a szkeptikusok gondolják.
A szerző a politikai elvek és intézkedések olyan átfogó rendszerét vázolja fel, amely valódi elmozdulást eredményezhet a fejlett országok jövedelemelosztásában. Atkinson bebizonyítja, hogy a probléma nem egyszerűen az, hogy a gazdagok még gazdagabbak lesznek, hanem az, hogy elmulasztjuk a szegénység kezelését, és a gyorsan fejlődő gazdaság a népesség egyre nagyobb részét hagyja hátra. Az egyenlőtlenség csökkentéséhez nem elegendő új adókat kivetni a tehetősekre, és abból segélyprogramokat finanszíroni friss gondolatok kellenek. Atkinson öt területen ajánl ambiciózus közpolitikai programokat: technológia, foglalkoztatás, társadalombiztosítás, tőkeelosztás, adóztatás.
Atkinson könyve nemcsak politikai program: a remény és a tájékozott optimizmus hangja, amely a politikai cselekvés lehetőségeiről szól.

Személyesen átvehető Budapesten.
Foxpost ill. GLS automatába, vagy házhoz szállítással, Packeta átvevőhelyre is tudom elküldeni. Utánvétellel is lehetséges: a Jófogáson keresztül GLS Háztól-házig szolgáltatással.

Hirdetés Bejelentése
Hirdetés azonosító: 147876325

Kapcsolatfelvétel


Utoljára aktív: 1 órája

Megosztás

Jófogás mobil applikáció

Töltsd le Jófogás alkalmazásunkat!
Töltsd le alkalmazásunkat

Keress és válogass közel másfélmillió hirdetés közül bárhol is vagy

Töltsd le alkalmazásunkat iOS-re
Töltsd le alkalmazásunkat Androidra
Töltsd le alkalmazásunkat Huawei-re
Jófogás alkamazás QR kód

A Jófogást megtalálod a közösségi oldalakon is!

Jofogas FacebookJofogas InstagramJofogas YoutubeJofogas LinkedIn