Alison Lurie: Külhoni viszonyok

800

Ft

Feladás dátuma:

több, mint egy hónapja

Tulajdonságok

Állapot:
alig használt

Típus:
Próza

Borító:
Puhatáblás
Nyelv:
Magyar

Leírás

Alison Lurie: Külhoni viszonyok
(Európa 1990)

Alison Lurie 1984-ben Foreign Affairs című regényéért (amely magyarul Borbás Mária fordításában Külhoni viszonyok (1990), majd Feltételes megálló (2001) címmel jelent meg) Pulitzer-díjat nyert.

Két amerikai - Vinnie Miner, az ötvenes professzornő, és fiatal, filmszínész külsejű kollégája, Fred Turner - egy esős, ködös, ismeretlenül is ismerős városban: Londonban. Ugyan mi történhet velük a fél év alatt, míg ösztöndíjjal egyikük gyerekmondókákat jegyez le, másikuk a Koldusopera szerzőjéről írandó könyvéhez gyűjt anyagot? Nos, a professzornő számára a szeretett londoni környezet, ahová, úgy érzi, szinte már "hazajár", ezúttal meglepetéssel szolgál: fanyalgó ismeretségbe, majd barátságba, végül szerelembe bonyolódik egy lehetetlen figurával, ízlésének tökéletes ellenpólusával, egy tahóval az amerikai vadnyugatról; Fred pedig, a meglehetősen felszínes érzelemvilágú szépfiú, akinek a házassága épp zátonyra futott, kalandba keveredik egy labilis idegrendszerű, arisztokrata származású, nála jóvel idősebb, gyönyörű angol színésznővel. A "külhoni viszonyok" elmélyülése azután valamennyi érintett életét megváltoztatja...
Ezzel a roppant élvezetes, olvasmányos s a nagy Henry James-i témát: az Óvilág és az Újvilág konfliktusát mára áthangoló regénnyel, amely méltán kapott Pulitzer-díjat, egy finom tollú, érzékeny, együttérzést és iróniát mesterien elegyítő írónő mutatkozik be a magyar olvasóknak.

1 db könyv: 800 Ft
Személyes átvétel
(Tekintse meg a többi hirdetésemet is!)

Hirdetés Bejelentése
Hirdetés azonosító: 147056249

Kapcsolatfelvétel


Utoljára aktív: 1 órája

Megosztás

Jófogás mobil applikáció

Töltsd le Jófogás alkalmazásunkat!
Töltsd le alkalmazásunkat

Keress és válogass közel másfélmillió hirdetés közül bárhol is vagy

Töltsd le alkalmazásunkat iOS-re
Töltsd le alkalmazásunkat Androidra
Töltsd le alkalmazásunkat Huawei-re
Jófogás alkamazás QR kód

A Jófogást megtalálod a közösségi oldalakon is!

Jofogas FacebookJofogas InstagramJofogas YoutubeJofogas LinkedIn