A titkos ügynök halála - Alexandr Litvinyenko megmérgezése

2 990

Ft

Feladás dátuma:

több, mint egy hónapja

Tulajdonságok

Állapot:
új

Típus:
Napjaink, bulvár, politika

Borító:
Egyéb
Nyelv:
Magyar

Leírás

A titkos ügynök halála - Alexandr Litvinyenko megmérgezése és a KGB visszatérése
M. Litvinyenko A. Goldfarb

Mintha csak egy regény szereplője lettem volna... Londonban két napja megállás nélkül esett. Párás, fülledt idő volt. Azt ígérték, hogy Marina Litvinyenko déli 12-re érkezik. Az orosz dollármilliárdosok kedvenc ügyvédjének irodájában vártunk rá, London legelegánsabb negyedében, Belgraviában. A lord, aki Berezovszkijtól kezdve a futballklub-tulajdonos Abramovicsig szinte minden, Londonban élő orosz oligarchát képvisel, legyen szó helikopterregisztrációról a Karib-tengeren vagy olajkoncesszióról Kamcsatkán, szóval a lord és én türelmesen vártunk. Marina késett. A lord szivarozott, és megtiltotta, hogy lefényképezzem. "Árnyék vagyok" - mondta, és hogy ne kérdezhessek semmit, inkább szóval tartott. Az épp akkor zajló wimbledoni teniszbajnokságról beszélt, meg hogy már megint nem elég friss az eper, és hogy szerinte túl sokat hagyják állni a tejszínhabot rajta, így aztán felpuhul a gyümölcs. Mindeközben nesztelenül, szinte észrevétlenül megérkezett Mariana. Szomorú, de erős nő. Orosz asszony, aki tartással, higgadtan viseli az élet csapásait. Éltem pár évet Moszkvában, úgyhogy "megismertem". Ilyen nők csak Oroszországban vannak. Oroszul beszéltünk, a lord azonnal magára maradt. Egy másik világban, ahol csak az eper és a tejszínhab számít...
Marina Litvinyenko 1993-ban, harmincegyedik születésnapi ünnepségén ismerkedett meg Alekszandr Litvinyenkóval, a fiatal orosz elhárítótiszttel. Összeházasodtak, hamarosan kisfiuk született. Miután a KGB utódszervezete Litvinyenko állítása szerint azzal bízta meg őt, hogy ölje meg Londonban az egyik, Putyint kritizáló orosz oligarchát, a Litvinyenko család politikai menedékjogot kért Nagy-Britanniában. Az asszony jelenleg is Londonban él a fiával, akinek biztonsági okokból még a nevét is megváltoztatta.
Alex Goldfarb ellenzéki természettudósként emigrált a Szovjetunióból az 1970-es években. A Szovjetunió 1991-es összeomlása után tért először haza, Soros György oroszországi jótékonysági kezdeményezéseit irányította. Goldfarb a magyar dollármilliárdos képviselőjeként, még Moszkvában, az orosz börtönviszonyokat tanulmányozva kötött barátságot Alekszand Litvinyenkóval. Később ő segített Litvinyenkónak és családjának kiszökni Oroszországból. Jelenleg a Londonban élő orosz milliárdos, Borisz Berezovszkij alapítványának az igazgatója. Berezovszkij volt egykor Litvinyenko "célszemélye", őt akarta a KGB Litvinyenkóval megöletni..

Jó állapotú könyv,akár ajándékozható is !
MÁS Tipusokat Is Hirdetek Ugyanitt De Külön Külön
Magánszemélyként hirdetek. Átvehető a Szemere telepi vasútállomásnál, esetenként-külön --egyeztetve a 3-as Metro vonalán(hétfőn és/vagy csütörtökön általunk megadott időpontokban,17-19.00 közt) csak a Pöttyös utcai metrónál(Euro-Park/Shopmark) vagy KÖKI parkoló. A hirdetés alján van a térkép, előzetes telefon mb. alapján tudunk pontosítani időpontot és helyszínt. Letiltott telefont nem veszek fel,SMS-re nem reagálok. Posta, csomag automata, futár,(1390ft-tól) vevő kockázatára, előre utalással, garancia nélkül. Új termékeknél 72 H cseregarancia. Árucsere nem érdekel. Hogy megvan-e ne kérdezd, ha elkelt leveszem! Most bolti ár alatt akár házhoz szállítva!!
A bolti kép-ha megjelenik- csak árinfó!
Kérlek, nézz szét a hirdetéseim között, válogass kedvedre jobbra fent a hirdető összes hirdetése menü alatt.

Hirdetés Bejelentése
Hirdetés azonosító: 146352926

Kapcsolatfelvétel


Utoljára aktív: 1 órája

Megosztás

Jófogás mobil applikáció

Töltsd le Jófogás alkalmazásunkat!
Töltsd le alkalmazásunkat

Keress és válogass közel másfélmillió hirdetés közül bárhol is vagy

Töltsd le alkalmazásunkat iOS-re
Töltsd le alkalmazásunkat Androidra
Töltsd le alkalmazásunkat Huawei-re
Jófogás alkamazás QR kód

A Jófogást megtalálod a közösségi oldalakon is!

Jofogas FacebookJofogas InstagramJofogas YoutubeJofogas LinkedIn