A hagyományos kínai orvoslás elméleti alapjai és gyakorlati módszerei

30 000

Ft

Feladás dátuma:

máj 7., 12:43

Tulajdonságok

Állapot:
új

Típus:
Általános orvoslás

Borító:
Keménytáblás
Nyelv:
Magyar

Leírás

Dr. Lencz László: A hagyományos kínai orvoslás elméleti alapjai és gyakorlati módszerei

Szerkesztő: Borsai Lipótné
Grafikus: Bodor Zoltán
Lektor: Dr. Hegyi Gabriella

Medicina Könyvkiadó Rt., 2002
379 oldal
Cérnafűzütt, keménytáblás-papírkötésben
ISBN: 963-242-741-6

Fülszöveg

E könyv szerzője több mint négy évtizede dolgozik a betegellátásban. 1954-ben sebészként kezdte pályafutását a Littmann Imre professzor által vezetett budapesti Szív- és Érsebészeti Klinikán. Szakmai érdeklődése hamar a műtéti érzéstelenítés és az intenzív betegellátás területei felé fordult, és azokból szakképesítéseket is szerzett. Az új szakorvosi szakág hazai megismertetésében és önállóvá válásában - annak születésétől - feladatokat vállalt magára és tisztségeket töltött be. Mindezekkel párhuzamosan érdeklődéssel fordult a nem műtétes fájdalomcsillapítás akkoriban oly kevéssé megoldott kérdései felé is.
A szerző a mai napig több mint 200 tudományos közleményt és másfél tucat tudományos könyvet írt, illetve társszerzőként vett részt azokban. Ezek egyetemi tankönyvek, szakkönyvek és monográfiák, tantárgyi jegyzetek voltak.
Tudományos értekezését 1974-ben védte meg. Több mint négy évtizedes szakmai munkáját számos hazai és nemzetközi elismeréssel jutalmazták.
A hetvenes években ismerkedett meg a nem konvencionális medicina módszereivel, köztük az akupunktúrával, amelyet akkor már a műtéti érzéstelenítés terén is alkalmaztak. Később - Keleten töltött évei alatt - még közelebb került a távol-keleti gyógyítás módszereihez.
A nyolcvanas évek végén - szegedi egyetemi tanárrá való kinevezése után - az aneszteziológia és intenzív betegellátás irányítása mellett, új munkahelyén is folytatta fájdalomambulanciás tevékenységét, a krónikus fájdalmaktól szenvedő betegek algológiai ellátását. Az általános fájdalomellenes kezelés keretei között, már kezdettől nagy hangsúlyt helyezett a hagyományos kínai orvoslás módszereinek, az akupunktúrának az alkalmazására. Ebben a témakörben kifejtett elméleti és gyakorlati munkájának köszönhetően, ezen régi-új szakterület "Nem konvencionális Medicina Propedeutikája" megjelöléssel évek óta szerepel a hivatalos egyetemi tanrendben, az Alternatív Kollégiumok választható tárgyai között. A szerző e tárgy egyetemi oktatási és vizsgabizottságának és a szakorvosok részére évről évre meghirdetett tanfolyamoknak vezetője.

Hirdetés Bejelentése
Hirdetés azonosító: 147599477

Kapcsolatfelvétel


Utoljára aktív: 1 órája

Megosztás

Jófogás mobil applikáció

Töltsd le Jófogás alkalmazásunkat!
Töltsd le alkalmazásunkat

Keress és válogass közel másfélmillió hirdetés közül bárhol is vagy

Töltsd le alkalmazásunkat iOS-re
Töltsd le alkalmazásunkat Androidra
Töltsd le alkalmazásunkat Huawei-re
Jófogás alkamazás QR kód

A Jófogást megtalálod a közösségi oldalakon is!

Jofogas FacebookJofogas InstagramJofogas YoutubeJofogas LinkedIn