A Vermeer-rejtély + A Wright-ház titka

5 000

Ft

Feladás dátuma:

ápr 28., 08:55

Tulajdonságok

Állapot:
új
Típus:
Kalandregény

Leírás

Blue Balliett

A Vermeer-rejtély
Rejtélyes és meglepő dolgok történnek a chicagói Hyde Park lakóival. Titokzatos levelek cserélnek gazdát, eltűnik a híres festő, Vermeer egyik felbecsülhetetlen értékű festménye, s felbukkan egy különös könyv, amely számtalan izgalmas kalandra csábítja hőseinket, Caldert és Petrát. A két leleményes, kalandvágyó gyerek nyomozni kezd, s az összegabalyodott szálak egy évszázados bűntényhez vezetnek, amelyben senki és semmi nem az, aminek látszik.
A történetben fontos szerepet játszik egy népszerű antikvárium, egy különleges kirakójáték, egy titkos kód, egy különc, idős hölgy és a mindenki által kedvelt tanárnő, aki arra biztatja a tanítványait, hogy a saját tapasztalataik révén jussanak a tudás birtokába.
A lélegzetelállító kalandok során a szereplőkkel együtt bepillantást nyerhetünk a művészettörténet titkaiba és rejtélyeibe, Vermeer színpompás világába, valamint egy szokatlan iskola mindennapjaiba, ahol az osztályzatoknál sokkal fontosabbak a jó ötletek és az eredeti gondolatok.
A könyvben felbukkanó titkos kódok és rejtett összefüggések segítségével az éles eszű olvasó megfejtheti az illusztrációkban rejlő üzenetet.

Child Magazine: A legjobb gyermekkönyv (2004).
Amerikai Független Könyvterjesztők Egyesülete: A legjobb gyermekkönyv (2005).
Az Amerikai Szövetsége a tíz legjobb ifjúsági detektívregény közé sorolta, valamint kedvenc gyermekkönyvének választotta 2004-ben. A szülők által odaítélt Silver Honor Book-díj (2004).

A Wright-ház titka
A Vermeer-rejtély című könyvben megismert Petra, Calder és Tommy rejtélyes módon ismét belekeverednek egy szövevényes ügybe, amely során a világhírű építész, Frank Lloyd Wright remekműve, a Robie-ház kerül a középpontba.
A kalandvágyó gyerekek és osztálytársaik igyekeznek megmenteni a lebontástól a különleges kódokat és titkokat rejtő, egyedülálló épületet, amelyből gyakran hallani furcsa hangokat, s melynek beszédes ablakai mögött időről időre félelmetes árnyak bukkannak fel. Az ártatlannak induló iskolai feladat váratlanul óriási fordulatok vesz, és szellemvadászattá, elrejtett kincsek, és a Wright által hátrahagyott titkos üzenet utáni hajszává válik.
A három jó barát beleveti magát a nem mindennapi sorsokat látott, titokzatos ház múltjába, s hirtelen olyan izgalmas kalandfolyamba csöppennek, amelyben az irodalom, a filmek, a művészet, a matematika és az építészet játékos módon összefonódik a lélegzetelállító rejtélyekkel, Vajon a gyerekek kiderítik az igazságot és megtalálják a Wright által hátrahagyott, rejtett üzenetet?
Blue Balliett lenyűgöző története és a tehetséges Brett Helquist illusztrációi úgy csillognak-ragyognak, csábítanak és táncolnak a fényben, s annyi felfedezésre váró meglepetést tartogatnak az olvasó számára, akár a híres Robie-ház ablakai.

Az írónő, Blue Balliett többek között a következő díjakat kapta A Vermeer-rejtély című könyvéért: Child Magazine: A legjobb gyermekkönyv.
Amerikai Független Könyvterjesztők Egyesülete: A legjobb gyermekkönyv.
Az Amerikai Szövetsége a tíz legjobb ifjúsági detektívregény közé sorolta, valamint kedvenc gyermekkönyvének választotta 2004-ben. A szülők által odaítélt Silver Honor Book-díj.

Hirdetés Bejelentése
Hirdetés azonosító: 147398870

Kapcsolatfelvétel


Utoljára aktív: 1 órája

Megosztás

Jófogás mobil applikáció

Töltsd le Jófogás alkalmazásunkat!
Töltsd le alkalmazásunkat

Keress és válogass közel másfélmillió hirdetés közül bárhol is vagy

Töltsd le alkalmazásunkat iOS-re
Töltsd le alkalmazásunkat Androidra
Töltsd le alkalmazásunkat Huawei-re
Jófogás alkamazás QR kód

A Jófogást megtalálod a közösségi oldalakon is!

Jofogas FacebookJofogas InstagramJofogas YoutubeJofogas LinkedIn