Walter G. Scott: Az elrabolt csodafegyverek - újszerű állapotban

490

Ft

Feladás dátuma:

több, mint egy hónapja

Tulajdonságok

Állapot:
újszerű

Típus:
Történelmi

Borító:
Puhatáblás
Nyelv:
Magyar

Leírás

Tökéletes, újszerű állapotban lévő példány.
Kiadás: 2006, Vagabund Kiadó
puhafedeles, 208 oldal

Különös vadászat folyt a végóráit élő náci birodalomban, az amerikai, brit, francia és szovjet különleges egységek tucatjai fésülték át a terepet, és nem Hitlert vagy Himmlert keresték, hanem egymással versengve elsőként próbálták meg elérni a titkos üzemeket, az ott gyártott csodafegyvereket, valamint foglyul ejteni és elhurcolni az azokat megalkotó tudósokat és fejlesztő-mérnököket.
A merész próbálkozásokat siker koronázta, a háború befejezése után a szövetségesek hazaszállították a zsákmányolt terveket, maketteket, prototípusokat, félkész hadi technikákat és az immáron hadifogoly zseniális mérnököket is.
Az elrabolt csodafegyvereket tesztelték, az arra érdemeseket hadrendbe állították és továbbfejlesztették sok esetben az ötletgazda felügyelete mellett, szabadságért és büntetlenségért cserébe
Tény, hogy a Harmadik Birodalom mérnöketi soha nem látott repüléstechnikai forradalmat indítottak el, újítások és kipróbálatlan technológiák alkalmazása révén messze a szövetséges szakemberek előtt jártak és előremutató, bár igen kiforratlan haditechnikát hagytak maguk után.
Mivel a háború végnapjaiban már megjelentek a német légterében az angol és amerikai bombázók, ezért az RLM újabb és újabb repülőgépeket és csodafegyvereket követelt a tervezőktől, így hihetetlenül intenzív fejlesztési munka folyt a szigorúan titkos telepeken és az akkor született tervek, prototípusok alapvetően meghatározták a repüléstechnika későbbi fejlesztési irányait.

de ide, a Jófogásra is lehet írni
Kérem, nézzen szét további árucikkeim között, hátha talál érdeklődésének megfelelő terméket. Több termék együttes megrendelésével postaköltség spórolható.
Személyes átvétel Ózdon lehetséges, vagy előre utalást követően postázom, a mindenkori postai díjszabás alapján. Ez esetben a postaköltség a vevőt terheli. A legolcsóbb postaköltség jelenleg 725 forint.

Hirdetés Bejelentése
Hirdetés azonosító: 146113241

Kapcsolatfelvétel


Utoljára aktív: 1 órája

Megosztás

Jófogás mobil applikáció

Töltsd le Jófogás alkalmazásunkat!
Töltsd le alkalmazásunkat

Keress és válogass közel másfélmillió hirdetés közül bárhol is vagy

Töltsd le alkalmazásunkat iOS-re
Töltsd le alkalmazásunkat Androidra
Töltsd le alkalmazásunkat Huawei-re
Jófogás alkamazás QR kód

A Jófogást megtalálod a közösségi oldalakon is!

Jofogas FacebookJofogas InstagramJofogas YoutubeJofogas LinkedIn