Új, Miért mondott le az Antall-kormány Kárpátaljáról? / Dányi László

7 500

Ft

Feladás dátuma:

több, mint egy hónapja

Tulajdonságok

Állapot:
új

Típus:
Egyéb

Borító:
Puhatáblás
Nyelv:
Magyar

Leírás

Új, olvasatlan, Miért mondott le az Antall-kormány és az Országgyűlés a történelmi Kárpátaljáról? (Dányi László) c. könyv eladó. Részletek és elérhetőség lent. Elfekvő itthoni új holmimat árulom. "Antall József miniszterelnök a kárpátaljai szavazás ellenére örök időkre lemondott Kárpátaljáról. Antal József és Jeszenszky Géza külügyminiszter eljárását a Magyarok Világszövetségének Elnöksége a hazaárulás minősített esetének nevezte... Részletek, elérhetőség és további új, olvasatlan könyveim lent. Itthoni, elfekvő könyveimet árulom.
Hruscsov után 30 évvel később Kucsma is felkínálta Kárpátalját! - Hazaárulás 1991-ben? A kilencvenes évek elején a magyar-ukrán alapszerződés aláírásával és ratifikálásával, az Antall kormány gyakorlatilag lemondott arról, hogy a kárpátaljai magyar kisebbség elnyerje a területi autonómiát. Akkor pedig mind a hat párt megszavazta, hogy így legyen, mindössze 39 képviselő kivételével. A Magyar Demokrata Fórum, a Szabad Demokraták Szövetsége, a Független Kisgazdapárt, a Kereszténydemokrata Néppárt, a Magyar Szocialista Párt. A Fideszből például Orbán Viktor nem szavazta meg mondta el Dányi László.
A szerző felkutatott minden létező forrást, megnézte a régi újságcikkeket, a képviselőházi naplót, de kutatott az állambiztonsági szolgálatok levéltárában is. Felkereste a kor és az események tanúit, többször beszélt például Raffay Ernő történésszel, hogy megszülessen a tanulságot hordozó kötet.
1991. december 1.-én a mai Ukrajnában népszavazást tartottak a Szovjetunióból való kilépésről. Ezzel együtt Kárpátalján arról is szavaztak az emberek, hogy nyerjen-e Kárpátalja egy különleges státust, valamint arról, hogy szülessen-e Beregszász központtal egy magyar autonóm terület? Az emberek elsöprő többséggel mindkét kérdésre igennel szavaztak. Öt nappal később, 1991. december 6-án Kijevben Antall József, Magyarország akkori miniszterelnöke aláírt egy olyan ukrán-magyar alapszerződést, amely nem reflektált a népszavazásban megnyilvánult népakaratra, és amely örök időkre lemondott Kárpátaljáról.
Ára: 7.500 ft.
Érd.: 70/287-65-78.

Hirdetés Bejelentése
Hirdetés azonosító: 146406344

Kapcsolatfelvétel


Utoljára aktív: 1 órája

Megosztás

Jófogás mobil applikáció

Töltsd le Jófogás alkalmazásunkat!
Töltsd le alkalmazásunkat

Keress és válogass közel másfélmillió hirdetés közül bárhol is vagy

Töltsd le alkalmazásunkat iOS-re
Töltsd le alkalmazásunkat Androidra
Töltsd le alkalmazásunkat Huawei-re
Jófogás alkamazás QR kód

A Jófogást megtalálod a közösségi oldalakon is!

Jofogas FacebookJofogas InstagramJofogas YoutubeJofogas LinkedIn