Mandics György - M. Veress Zsuzsanna: A Heraklidák trilógia

8 000

Ft

Feladás dátuma:

több, mint egy hónapja

Tulajdonságok

Állapot:
alig használt

Típus:
Sci-fi

Borító:
Keménytáblás
Nyelv:
Magyar

Leírás

A három kötet együtt nyolcezer forint.
Megkímélt, szép állapotban lévő példányok. Az első két kötet levehető papír védőborítóinak élei kissé szakadozottak.

Vasvilágok (Kriterion kiadó, 1987)
A gépek nevelte emberfia, Kung, nem akar felnőtté válni, rájön ugyanis az őt körülvevő világ embertelenségére. Legfőképp nem az elgépiesedett, szupertechnicizált környezet riasztja, az, hogy anyaöl helyett összkomfortos univók óvják, hanaem a Vasvilágok rémisztő légköre. Gyereklelkének egyetlen (lényegében hatástalan) fegyveréhez folyamodik: visszautasít.
Mandics György és M. Veress Zsuzsanna tudományos-fantasztikus novellafüzérének üzenetét így foglalhatnók össze: a humánum, az ész fegyverével őrizzük létünk, környezetünk épségét. A szerzők a negatív utópia eszközével a féllmetes jövőképbe, a Vasvilágok elrettentő hangulatába az emberség tiltakozó szavát építik, ám sohasem merevednek a didakticizmus pózába. Érdekes, fantáziadús, a sci-fi műfaji lehetőségeit kiaknázó történeteket nyújtanak át az olvasónak.

Gubólakók (Kriterion kiadó, 1989)
Az előző, Vasvilágok című kötetből ismeretes az olvasók előtt a Heraklidák tudósokból álló közössége. A különös kis csoport tagjait az emberiség előtt tornyosuló lehetséges jövőbeli katasztrófahelyzetek érdeklik, s olyan stratégiák, intézményrendszerek hipotetikus kidolgozása, melyek képesek megbirkózni ezekkel az apokalipszisekkel. A tudományos-fantasztikus novellafüzér előzményéhez hasonlóan tulajdonképpen a romániai diktatúra utolsó éveinek apropóján íródott, megjósolva annak közeli összeomlását. Magától értetődően napjaink egyre abszurdabbá váló világára is vonatkoztatható, és éppoly elgondolkodtató, tartalmas olvasmány ma is, mint bő két évtizeddel ezelőtt.

A dromosz (Kriterion kiadó, 1992)
E könyv ikerpárja a sikeres Gubólakóknak. Tudós társaság itt is túlracionalizált társadalomszabályozási modellt dolgoz ki. A tét ugyancsak a totalitárius gépezet üresjáratának, terméketlenségének bemutatása. A könyv szereplőinek, e furcsa, emberből szarvasból gyúrt lényeknek a fő foglalkozása igen sokatmondóan a zátonyépítés. Manipulálásuk immáron odáig menően történik, hogy a hatalom a legintimebb megnyilatkozásaikba, szexuális életükbe is spekulatív módon beavatkozik. Az 1989 nyarán írott könyv a lázadás éthoszát hirdeti.

de ide, a Jófogásra is lehet írni
Kérem, nézzen szét további árucikkeim között, hátha talál érdeklődésének megfelelő terméket. Több termék együttes megrendelésével postaköltség spórolható.
Átvétel: személyesen Ózdon vagy postázom, a mindenkori postai díjszabás alapján. Ez esetben a postaköltség a vevőt terheli.

Hirdetés Bejelentése
Hirdetés azonosító: 146698094

Kapcsolatfelvétel


Utoljára aktív: 1 órája

Megosztás

Jófogás mobil applikáció

Töltsd le Jófogás alkalmazásunkat!
Töltsd le alkalmazásunkat

Keress és válogass közel másfélmillió hirdetés közül bárhol is vagy

Töltsd le alkalmazásunkat iOS-re
Töltsd le alkalmazásunkat Androidra
Töltsd le alkalmazásunkat Huawei-re
Jófogás alkamazás QR kód

A Jófogást megtalálod a közösségi oldalakon is!

Jofogas FacebookJofogas InstagramJofogas YoutubeJofogas LinkedIn