Hernádi Gyula: Az ég bútorai - szürreális fantázia

300

Ft

Feladás dátuma:

több, mint egy hónapja

Tulajdonságok

Állapot:
alig használt

Típus:
Sci-fi

Borító:
Keménytáblás
Nyelv:
Magyar

Leírás

A levehető védőborító felső éle kissé kopott, de ettől eltekintve tökéletes állapotban van.
Kiadás: 1976, Szépirodalmi Kiadó
vászonkötés, levehető védőborítóval
526 oldal

Hernádi Gyula novellista pályájának három állomása a Deszkakolostor, a Száraz barokk és a Logikai kapuk volt, e három állomás közé közel húsz esztendő kísérletezése, sikere és kudarca feszül. Az ég bútorai című kötet, összegyűjtve Hernádi novelláit, módot ad az összegezésre, az írói alkat teljesebb megismerésére, s az olvasó nyomon kísérheti ennek az írói alkatnak egyre plasztikusabb, egyre bátrabb, egyre öntudatosabb kiformálódását a realizmus-szürrealizmus szüntelen feszültségében, meggyőződhet róla, hogy egy író útján nemigen vannak önkényes fordulatok. A hagyományos ábrázolás óvatos megbontása közvetlen előzménye volt új utópiák konstruálásának, de e konstruált világokban a valódi világ törvényei tűnnek elénk.
Hernádi írói fantáziájának a humanista ember erkölcsi érzéke szab irányt; az irtózás az erőszaktól és az ember mindenfajta kiszolgáltatottságától, a természetes igény a magány feloldására, a megértésre, a hasznos, teremtő létezésre.
Különös tükre lehet a gyűjteményes kötet közízlésünk változásának is. A novellák első megjelenésük idején kihívóan modernek látszottak, mert a magyar próza hagyományosabb áramlatainak megkerülésével jöttek létre. A fiatalabb írónemzedék egy részének írásaiban azonban már tükröződtek Hernádi útjai is, s Az ég bútorain azt is lemérhetjük, milyen erősen bár észrevétlenül hatott Hernádi fiatal prózánkra.

de ide, a Jófogásra is lehet írni
Kérem, nézzen szét további árucikkeim között, hátha talál érdeklődésének megfelelő terméket. Több termék együttes megrendelésével postaköltség spórolható.
Személyes átvétel Ózdon lehetséges, vagy postázom, a mindenkori postai díjszabás alapján. Ez esetben a postaköltség a vevőt terheli.

Hirdetés Bejelentése
Hirdetés azonosító: 146395987

Kapcsolatfelvétel


Utoljára aktív: 1 órája

Megosztás

Jófogás mobil applikáció

Töltsd le Jófogás alkalmazásunkat!
Töltsd le alkalmazásunkat

Keress és válogass közel másfélmillió hirdetés közül bárhol is vagy

Töltsd le alkalmazásunkat iOS-re
Töltsd le alkalmazásunkat Androidra
Töltsd le alkalmazásunkat Huawei-re
Jófogás alkamazás QR kód

A Jófogást megtalálod a közösségi oldalakon is!

Jofogas FacebookJofogas InstagramJofogas YoutubeJofogas LinkedIn