Fortunatus és Magelóna históriája - Mágikus középkori történet

490

Ft

Feladás dátuma:

máj 12., 19:18

Tulajdonságok

Állapot:
alig használt

Típus:
Fantasy

Borító:
Keménytáblás
Nyelv:
Magyar

Leírás

Megkímélt, szép állapotban lévő példány.
Kiadás: 1984, Magyar Ritkaságok
puhafedeles, 306 oldal

Az Fortunatusról íratott igen szép nyájas beszédű könyvecske főhőse Fortunatus, egy elszegényedett ciprusi nemes fia, akit kalandvágya hajt, hogy tizenöt évig tartó bolyongás után térjen csak vissza hazájába. A hosszú évekig tartó utazás során bejárja Bizáncot, Törökországot; Velencétől Londonig jut; Indiába merészkedik. Kitűnik társai közül, végül egy szerencsetündér jóvoltából önállóan folytathatja útját. Gyilkosságba keveredik ártatlanul, életveszélyben forog, esze és főleg szerencséje minden akadályon keresztülsegíti. Amikor hosszas és kalandokban bővelkedő útjáról hazatér, nyugodtan letelepedhet, családot alapíthat. Halálával nem zárul le az eseménysor, hiszen nemcsak ő, hanem a két tárgy is főszereplője a regénynek: az erszény, amely jómódját és sikeres hazatérését segítette, soha nem fogy ki, a süvegecske amely bárhová eljuttatja, ahol lenni szeretne. Fiai öröklik ezeket a segítőtársakat, de nem úgy használják, ahogy kellene, ez sodorja a halálba őket, amivel az erszény és süveg varázsereje is megszűnik.

de ide, a Jófogásra is lehet írni
Kérem, nézzen szét további árucikkeim között, hátha talál érdeklődésének megfelelő terméket. Több termék együttes megrendelésével postaköltség spórolható.
Átvétel: személyesen Ózdon vagy postázom, a mindenkori postai díjszabás alapján. Ez esetben a postaköltség a vevőt terheli. A legolcsóbb postaköltség jelenleg 725 forint.

Hirdetés Bejelentése
Hirdetés azonosító: 147717689

Kapcsolatfelvétel


Utoljára aktív: 1 órája

Megosztás

Jófogás mobil applikáció

Töltsd le Jófogás alkalmazásunkat!
Töltsd le alkalmazásunkat

Keress és válogass közel másfélmillió hirdetés közül bárhol is vagy

Töltsd le alkalmazásunkat iOS-re
Töltsd le alkalmazásunkat Androidra
Töltsd le alkalmazásunkat Huawei-re
Jófogás alkamazás QR kód

A Jófogást megtalálod a közösségi oldalakon is!

Jofogas FacebookJofogas InstagramJofogas YoutubeJofogas LinkedIn