Tények tárháza - Reader's Digest

4 000

Ft

Feladás dátuma:

több, mint egy hónapja
Szállítással is kérheted

Tulajdonságok

Állapot:
új

Típus:
Általános

Borító:
Keménytáblás
Nyelv:
Magyar

Leírás

Nagyító alatt az egész világ

Reader's Digest Kiadó által 2003-ban kiadott, 640 oldalas, kitűnő állapotban lévő könyv. Méretei: 28x23x4 cm Személyes átvétel kizárólag Pécsett, postázás (pl. Foxpost) megoldható.

" - Könnyen használható családi kézikönyv
- Több mint félmillió adat 640 oldalon
- Jól áttekinthető, felhasználóbarát formában
- Több mint 1000 színes kép, illusztráció, ábra, grafikon és időrendi táblázat
- Térképmellékletek a világ minden országáról.

A Tények tárháza szerkezetének ismerete segít abban, hogy a könyvet a lehető leghatékonyabban tudjuk használni. A kilenc fejezet az emberi tudás különböző területeit öleli fel:
- A világegyetem és bolygónk: az univerzum születésével és fejlődésével, valamint a Föld és felszíni formáinak kialakulásával foglalkozik.
- Élet a Földön: a növény- és állatvilág fejlődésével foglalkozik. Bemutatja a földi élet evolúcióját, ízelítőt ad a mai élővilág változatosságából, és ismerteti az élőlények osztályozását is.
- Az emberi test: témája az ember biológiai felépítését mutatja be. A fejezet részletesen ismerteti testünk működését, leggyakoribb rendellenességeit és fizikai képességeink határait.
- Az emberiség történelme: múltunkkal kapcsolatos ismereteinket mutatja be, az írott történelem kezdetétől a legfrissebb fontos eseményekig.
- Népek és nemzetek: bolygónk jelenlegi geopolitikai helyzetét tárgyalja: a világ összes országának legfontosabb adatai mellett megtalálható itt néhány fontos nemzetközi szervezet ismertetése is.
- Kultúra és szórakozás: az emberi ész és szellem legnagyszerűbb eredményeit gyűjti össze: a vallás, a filozófia, a pszichológia, az irodalom, a képzőművészet, a zene, a sport és a film területén.
- A világgazdaság: ez a fejezet a világ természeti erőforrásait, pénzügyeit, kereskedelmét, mezőgazdaságát, közlekedését és távközlését vizsgálja.
- Tudomány és találmányok: a reáltudományok történetét, illetve a legfontosabb felfedezéseket ismerteti.
- Kisenciklopédia: hasznos információkat, statisztikákat és átszámítási táblázatokat közöl.
A könyvoldalak többsége igen gazdagon illusztrált; a tényeket sok esetben térképek, grafikonok, rajzok vagy fényképek segítségével mutatja be. A DNS kettős spiráljának szerkezeti ábrája például sokkal többet ér a szavaknál; a "javak világtérképe" pedig jóval hatásosabban szemlélteti a valós helyzetet, mint a szegény és gazdag országok felsorolása; XIV. Lajos korabeli portréja pedig nemcsak azt mutatja meg, hogy milyen volt a Napkirály, hanem azt is, milyennek látta önmagát és a történelemben elfoglalt helyét.
Ahol a puszta tények ismerete is elegendő, ott csupán felsorolások találhatók. Ilyen például az amerikai elnökök névsora, hivatali idejük feltüntetésével; az irodalmi Nobel-díjasok jegyzéke; vagy mondjuk az Eurovíziós Dalfesztiválok győzteseinek a listája."

Kérem tekintse meg további hirdetéseimet is. Köszönöm!

Hirdetés Bejelentése
Hirdetés azonosító: 145801001

Kapcsolatfelvétel


Utoljára aktív: 1 órája

Megosztás

Jófogás mobil applikáció

Töltsd le Jófogás alkalmazásunkat!
Töltsd le alkalmazásunkat

Keress és válogass közel másfélmillió hirdetés közül bárhol is vagy

Töltsd le alkalmazásunkat iOS-re
Töltsd le alkalmazásunkat Androidra
Töltsd le alkalmazásunkat Huawei-re
Jófogás alkamazás QR kód

A Jófogást megtalálod a közösségi oldalakon is!

Jofogas FacebookJofogas InstagramJofogas YoutubeJofogas LinkedIn