Nagy katonai baklövések

4 000

Ft

Feladás dátuma:

több, mint egy hónapja
Szállítással is kérheted

Tulajdonságok

Állapot:
új

Típus:
Történelem

Borító:
Keménytáblás
Nyelv:
Magyar

Leírás

Alexandra Kiadó által 2005-ben kiadott, 255 oldalas, kitűnő állapotban lévő, kemény táblás könyv. Személyes átvétel kizárólag Pécsett, postázás (pl. Foxpost) megoldható.

"A mögöttünk lévő századok és évezredek hadtörténelme nem csupán a hősiesség, a győzelmek és a dicsőség históriája: legalább ugyanolyan mértékben szól a katasztrófákról, a különféle baklövésekről és rossz döntésekről, valamint a katonai vezetők inkompetenciájáról is. A bannockburni csatától a Disznó-öböl elhíresült tragédiájáig, az amritszári tömegmészárlástól a Falkland szigetekért folytatott háborúig, a hadviselés történetét a leghihetetlenebb mértéket elérő ostobaságok és a legkülönösebb tévedések emlékei tarkítják. Egyesek ezek közül csupán mulatságos, vagy megdöbbentő, sőt néha - az esélyeket és a kilátásokat megcáfolva - győzedelmes véget értek, a legtöbb eset azonban többnyire sajnos tragédiával végződött.
Némi ízelítő a baklövések sorából:
- A katasztrofális 1625-ös cádizi hadjárat, melynek során az üres gyomorra benyakalt vörösbortól berúgott angol katonák dalolva meneteltek bele egy sós mocsárba
- A francai csapatok ragaszkodása a minden más uniformisnál tökéletesebb célpontot nyújtó vörös pantallójukhoz
- Burnside tábornok hírhedtté vált "sárba menetelése", amelyben ágyúk süllyedtek el nyomtalanul, és állatok pusztultak el tömegével a dagonyában, napi egy mérföldre korlátozva az előrehaladás sebességét
- Tyler hadnagy utolsó szavai - "Hát, Öne törődj velük!" -, melyek akkor hangzottak el, amikor megmagyarázhatatlan jeleket vett észre a Pearl Harbor melletti radarállomás képernyőjén.
Geoffrey Regan, ebben a munkájában történelmileg hiteles, ugyanakkor szórakoztató és olvasmányos összefoglalását nyújtja az elmúlt kétezer év kisebb és nagyobb katonai melléfogásainak."

Előre is köszönöm, ha megtekinti további hirdetéseimet is!

Hirdetés Bejelentése
Hirdetés azonosító: 145924147

Kapcsolatfelvétel


Utoljára aktív: 1 órája

Megosztás

Jófogás mobil applikáció

Töltsd le Jófogás alkalmazásunkat!
Töltsd le alkalmazásunkat

Keress és válogass közel másfélmillió hirdetés közül bárhol is vagy

Töltsd le alkalmazásunkat iOS-re
Töltsd le alkalmazásunkat Androidra
Töltsd le alkalmazásunkat Huawei-re
Jófogás alkamazás QR kód

A Jófogást megtalálod a közösségi oldalakon is!

Jofogas FacebookJofogas InstagramJofogas YoutubeJofogas LinkedIn