Katonai katasztrófák, hadi baklövések

4 000

Ft

Feladás dátuma:

több, mint egy hónapja
Szállítással is kérheted

Tulajdonságok

Állapot:
új

Típus:
Történelem

Borító:
Keménytáblás
Nyelv:
Magyar

Leírás

Alexandra Kiadó által 2005-ben kiadott, 245 oldalas, kitűnő állapotban lévő, kemény táblás könyv. Személyes átvétel kizárólag Pécsett, postázás (pl. Foxpost) megoldható.

"A háborúk történetéhez már a legkorábbi időktől fogva legalább olyan mértékben hozzátartozott a téves helyzetfelismerés és hozzá nem értés, mint a vitézség és a dicsőség. Az előbbiekből adódó baklövések olykor tragédiába torkolltak, máskor bohózatba fulladtak - néha pedig, bár minden ellenük szólt, győzelemmel végződtek.

Hogyan futamította meg a helyi rákpopuláció a Jamaika visszafoglalására küldött brit sereget 1654-ben? Hogyan eshetett egy brit tank legénysége abba a szörnyű hibába, hogy a saját lövészárkát géppuskázta végig 1916-ban a Somme-nál? És vajon hogyan jutottak a Marokkóban állomásozó spanyol katonák arra a felettébb szokatlan elhatározásra, hogy fegyvereket áruljanak éppen a saját ellenségeiknek?

A katonai baklövések lebilincselő és szórakoztató második kötetében Geoffrey Regan nem csupán elbeszéli e meghökkentő események történetét, hanem rávilágít arra is, hogy mifajta nehézségek vezethetnek a vereséghez. Regan anekdotaszerű történetei a hadviselés számos aspektusát érintik, kezdve a "baráti tűz" fogalmától, a partraszállással kombinált hadműveleteken át, a katonák dolgába kontárkodó politikusokon keresztül egészen az együttműködés hiányáig. A könyv második részében a szerző esettanulmányok keretében részletesebben is elemzi az egyes csaták során elkövetett hadvezetési hibákat."

Előre is köszönöm, ha megtekinti további hirdetéseimet is!

Hirdetés Bejelentése
Hirdetés azonosító: 145924353

Kapcsolatfelvétel


Utoljára aktív: 1 órája

Megosztás

Jófogás mobil applikáció

Töltsd le Jófogás alkalmazásunkat!
Töltsd le alkalmazásunkat

Keress és válogass közel másfélmillió hirdetés közül bárhol is vagy

Töltsd le alkalmazásunkat iOS-re
Töltsd le alkalmazásunkat Androidra
Töltsd le alkalmazásunkat Huawei-re
Jófogás alkamazás QR kód

A Jófogást megtalálod a közösségi oldalakon is!

Jofogas FacebookJofogas InstagramJofogas YoutubeJofogas LinkedIn