Katedrálisok - Az európai templomépítészet 101 remekműve

3 000

Ft

Feladás dátuma:

több, mint egy hónapja

Tulajdonságok

Állapot:
újszerű

Típus:
Művészet

Borító:
Keménytáblás
Nyelv:
Magyar

Leírás

A Dunakönyv Kiadó által 1993-ban kiadott, 191 oldalas, korának megfelelő állapotban lévő (két sarka kicsit gyűrött), kemény táblás könyv. Személyes átvétel kizárólag Pécsett, postázás (pl. Foxpost) megoldható.

"Albumunk az európai templomépítészet 101 remekművét mutatja be a román kortól a barokk formavilágig terjedően. A rövid leírással, alaprajzzal és színes fényképpel megjelenített templomok túlnyomó többsége - lett légyen szó akár a párizsi Notre-Dame-ról, a chartres-i, a roueni katedrálisról, a kölni, a bambergi dómról, a velencei Szent Márk bazilikáról vagy a yorki, a toledói székesegyházról és a többi lenyűgöző szépségű templomról - világhírű alkotás, alkalmasint a magyar utazóknak is közvetlen, személyes élménye. De a kötet lapjain számos olyan kevéssé ismert templom is megjelenik, amelyekről az útikalauzokban alig esik szó, holott méltán sorolhatók a román kori, a gótikus, a reneszánsz és a barokk egyházi építészet legkiválóbb művei közé. Ezek sorába illeszkedik több magyarországi, illetve magyar alapítású templom is. Éppen ezért, e könyv német eredeti kiadását kiegészítve, az Országos Műemlékvédelmi Hivatal szakértőinek a segítségére és közreműködésére építve, bemutatunk négy magyarországi, illetve magyar alapítású templomot is: a győri, a gyulafehérvári és a pécsi székesegyházat, valamint a kassai Szent Erzsébet dómot. Hírük, nevük talán nem vetekszik a fentebb említett nyugat-európai templomokéval, ám a magyar történelemben, illetve építészettörténetben elfoglalt helyük mindenképpen indokolja szerepeltetésüket."
"A kötet 265 (ezen belül 143 színes) képen mutatja be az európai templomépítészet 101 remekművét, s egyúttal érzékelteti azt az utat is, amelyet az európai építőművészet járt a kora középkortól az érett romantikán és a gótikán át a barokkig."

Előre is köszönöm, ha megtekinti további hirdetéseimet is!

Hirdetés Bejelentése
Hirdetés azonosító: 145918239

Kapcsolatfelvétel


Utoljára aktív: 1 órája

Megosztás

Jófogás mobil applikáció

Töltsd le Jófogás alkalmazásunkat!
Töltsd le alkalmazásunkat

Keress és válogass közel másfélmillió hirdetés közül bárhol is vagy

Töltsd le alkalmazásunkat iOS-re
Töltsd le alkalmazásunkat Androidra
Töltsd le alkalmazásunkat Huawei-re
Jófogás alkamazás QR kód

A Jófogást megtalálod a közösségi oldalakon is!

Jofogas FacebookJofogas InstagramJofogas YoutubeJofogas LinkedIn