Jegenyék - A bojnyik - Szilvási Lajos

1 500

Ft

Feladás dátuma:

több, mint egy hónapja
Szállítással is kérheted

Tulajdonságok

Állapot:
újszerű

Típus:
Próza

Borító:
Keménytáblás
Nyelv:
Magyar

Leírás

Szépirodalmi Könyvkiadó által 1987-ben kiadott, 661 oldalas, jó állapotban lévő könyv. Személyes átvétel kizárólag Pécsett, postázás (pl. Foxpost) megoldható.

"Minden bizonnyal meglepi majd azokat, akik Szilvási Lajost mai témájú műveiből ismerik, hogy az író most váratlan játékos kedvvel és egyszersmind gondos kutatással az 1860-as évek, a kiegyezés korának valóságába merült le, s azt az illúziót kelti fel, mintha a kor nagy elbeszélőinek, Jókainak, Mikszáthnak kortársaként és hódoló tanítványaként szerzette volna e munkát.
A betyárrá lenni kényszerült alig-legény Jegenye Pál kalandos-romantikus történetével az író egy családregény-sorozatot indít el, amelyben napjainkig fogja követni a regény hőseinek és leszármazottaiknak sorsát. Ez az apokrif múltszázadi betyárlegenda a kiegyezés értékelésében sorsdöntő szükségességének elismerésével szembefordul a közelmúlt fellengzős, egyoldalú ítéletével. A bojnyik, e jóérzésű és ha kell, agyafúrt pásztorlegény üldözésében és mentésében szinte az egész vármegye érdekeltté és részessé válik, s ez a nagyszabású kaland két táborba osztja a megye jelességeit a maradiság és a polgáriasodás frontvonala mentén. Magas pártfogók is társulnak a bojnyik két gyöngéd szívű és bájos, titkos pártolójához; tudta nélkül így ő is kovásza lesz a folyamatnak, ami e történet idejében hatalmas lendülettel megindul Magyarországon: a haladásnak (és gáláns védőszelleme két házasságnak)."

Előre is köszönöm, ha megtekinti további hirdetéseimet is, amik között több Szilvási Lajos kötet is megtalálható.

Hirdetés Bejelentése
Hirdetés azonosító: 145950160

Kapcsolatfelvétel


Utoljára aktív: 1 órája

Megosztás

Jófogás mobil applikáció

Töltsd le Jófogás alkalmazásunkat!
Töltsd le alkalmazásunkat

Keress és válogass közel másfélmillió hirdetés közül bárhol is vagy

Töltsd le alkalmazásunkat iOS-re
Töltsd le alkalmazásunkat Androidra
Töltsd le alkalmazásunkat Huawei-re
Jófogás alkamazás QR kód

A Jófogást megtalálod a közösségi oldalakon is!

Jofogas FacebookJofogas InstagramJofogas YoutubeJofogas LinkedIn