A zene könyve

1 500

Ft

Feladás dátuma:

ápr 30., 10:03

Tulajdonságok

Állapot:
alig használt

Típus:
Zene

Borító:
Keménytáblás
Nyelv:
Magyar

Leírás

Zeneműkiadó által 1983-ban kiadott, 190 oldalas, korának megfelelő állapotban lévő könyv (védőborító kicsit elszíneződött, lapok oldala kissé foltos). Személyes átvétel kizárólag Pécsett, postázás (pl. Foxpost) megoldható.

"A zene, akár a finoman csiszolt gyémánt, ezernyi arcát láttatja rejtélyes anyagának: a szervezett hangzásnak. A zene könyve ezeknek fürkészésére csábítja az Olvasót. Hát fő részre oszlik:
- A természettől a zenéig vezető úton megmagyarázza, hogyan épül a zene hangmagasságok és időtartamok összefüggéseiből, milyen a hangsorok és időértékek szerkezete, mit jelez a hangjegyírás.
- Zenei örökségünk a zene fejlődésének summája, kezdettől napjainkig, önálló fejezetekkel a dal és kóruszene, opera, tánc, népzene, dzsessz, popzene és az Európán kívüli kultúrák sajátos területeiről.
- Hangszerek címmel bemutatja a zenélés eszközeinek valamennyi típusát, megszólaltatásuk módját, történetüket és elterjedésüket szerte a világon.
- Zenehallgatás úticéllal végigjárja azokat a fő közegeket, amelyeknek segítségével a zene a hallgatóhoz ér: megvilágítja a zenekar, karmester, együttes-játék, hangfelvétel és rádióközvetítés, a hangversenytermek és operaházak, a zenei nevelés szerepét és fő jellemzőit.
- Időrendi táblázat sűríti, a történelem egészében ágyazva, az emberiség zenei tevékenységének, a zeneszerzők életének, műveik keletkezésének adatait.
- Kislexikon adja a zeneszerzők életrajzának, a szakkifejezések jelentésének, a hangszerek felépítésének gyors-keresőjét.
A fényképekkel és rajzokkal szervesen, szépen, szemléletesen végig illusztrált, Zene könyve kincsestára a zene bármilyen korú kedvelőjének érdeklődésének alapja akár puszta kedvtelés, akár pontos ismeretek vagy azok felfrissítésének vágya."

Kérem tekintse meg további hirdetéseimet is. Köszönöm!

Hirdetés Bejelentése
Hirdetés azonosító: 147444723

Kapcsolatfelvétel


Utoljára aktív: 1 órája

Megosztás

Jófogás mobil applikáció

Töltsd le Jófogás alkalmazásunkat!
Töltsd le alkalmazásunkat

Keress és válogass közel másfélmillió hirdetés közül bárhol is vagy

Töltsd le alkalmazásunkat iOS-re
Töltsd le alkalmazásunkat Androidra
Töltsd le alkalmazásunkat Huawei-re
Jófogás alkamazás QR kód

A Jófogást megtalálod a közösségi oldalakon is!

Jofogas FacebookJofogas InstagramJofogas YoutubeJofogas LinkedIn