A világ száz csodája

2 500

Ft

Feladás dátuma:

több, mint egy hónapja

Tulajdonságok

Állapot:
új

Típus:
Utazás

Borító:
Keménytáblás
Nyelv:
Magyar

Leírás

Barangolás az építészet lenyűgöző alkotásai között

A Magyar könyvklub által 1992-ben kiadott, 240 oldalas, kitűnő állapotban lévő, kemény táblás könyv. Személyes átvétel kizárólag Pécsett, postázás (pl. Foxpost) megoldható.

Száz csodálatos épület, emlékmű, nagyszerű műszaki alkotás leírása és bemutatása színes képekkel.
Az emberi kultúra 10000 évének mesterművei földrészenként csoportosítva, időrendi sorrendbe szedve.
Az egyes helyszínek pontosabb megértését térképek segítik.
Külön fejezetek nyújtanak bepillantást az olyan izgalmas történelmi korszakokba, mint például az inka birodalom kora, vagy az ipari forradalom évszázada.
"Melyik a legrégebbi város? Mi a világ legnagyobb, emberkéz alkotta építménye? Ki volt II. Lajos, aki öngyilkossága előtt, megbomlott elmével egy romantikus mesevilág feltámasztására, több száz év távlatából felépített egy "igazi" középkori várat?
E könyvben a világ száz leghíresebb építményéről olvashat. Az olyan rejtelmes megalitikus alkotásokról, mint az angliai Stonehenge, vagy a csendes-óceáni Húsvét-szigetek kőszobrai, amelyek évszázados titka régóta készteti fejlődésre az emberiséget.
Olyan pompás épületekről, mint a római Szent Péter bazilika, vagy Gaudi szürrealista temploma, a barcelonai Sagrada Família.
A gízai piramisok nemesen egyszerű körvonalai e könyv lapjain komoran dacolnak a San Simeoni Hearts-villa túlzó bujaságával.
Emléket állít a mérnöki fantázia olyan nagyszerű teljesítményeinek, mint a világ leghosszabb vasútvonala: a transzszibériai vasút, vagy a Seto Ohashi függőhíd Japánban, amelynek kábelei háromszor körülérnék a Földet.
A könyv földrészenként csoportosítva részletesen ismerteti az építmények helyét, az épületeket pedig nagyméretű színes fényképeken mutatja be. A tájékozódás megkönnyítésére minden fejezet elején egy bevezető tanulmány és egy térkép található. Az épületek leírása időrendben követi egymást. A történelmi háttérbe egy-egy nagyobb témát összefogó fejezet nyújt bepillantást (az Istenek Háza, az Iszlám, Ázsia, az Új Világ).
A világ építészetének legérdekesebb építményeit felsorakoztató könyvünk nemcsak érdekes olvasmány, haszonnal forgatható kézikönyv, hanem izgalmas, ösztönző meghívó egy föld körüli utazásra, hogy saját szemünkkel lássuk a világ csodálatos alkotásait."

Előre is köszönöm, ha megtekinti további hirdetéseimet is!

Hirdetés Bejelentése
Hirdetés azonosító: 145916844

Kapcsolatfelvétel


Utoljára aktív: 1 órája

Megosztás

Jófogás mobil applikáció

Töltsd le Jófogás alkalmazásunkat!
Töltsd le alkalmazásunkat

Keress és válogass közel másfélmillió hirdetés közül bárhol is vagy

Töltsd le alkalmazásunkat iOS-re
Töltsd le alkalmazásunkat Androidra
Töltsd le alkalmazásunkat Huawei-re
Jófogás alkamazás QR kód

A Jófogást megtalálod a közösségi oldalakon is!

Jofogas FacebookJofogas InstagramJofogas YoutubeJofogas LinkedIn