A modern kor híres csatái

3 500

Ft

Feladás dátuma:

több, mint egy hónapja
Szállítással is kérheted

Tulajdonságok

Állapot:
új

Típus:
Történelem

Borító:
Keménytáblás
Nyelv:
Magyar

Leírás

Alexandra Kiadó által 1995-ben kiadott, 176 oldalas, kitűnő állapotban lévő, kemény táblás könyv. Személyes átvétel kizárólag Pécsett, postázás (pl. Foxpost) megoldható.

"Ismerünk olyan csatákat, amelyek hatása a történelem menetére oly meghatározó volt, hogy a nevük még sok évvel később is bámulatot keltően cseng. A modern kor híres csatái a modern idők legfontosabb ütközetei közül tizeneggyel foglalkozik. Olyan ütközetekkel, amelyekben tizenegy legendás hadvezér hírnévre tett szert. A maga módján valamennyi fordulópont volt olyan hadjáratokban, amelyeket mindaddig csak az anyagháború és a patthelyzet jellemzett.
Napóleon austerlitzi győzelme vagy Wellingtoné Waterloonál, valódi áttöréseket jelentettek a napóleoni háborúkban. Ugyanilyen volt Lee diadala Chancellorsville-nél és Granté Vicksburgnél, az amerikai polgárháború idején. A verduni csata és Pétain teljesítményének jelentősége sem hagyható figyelmen kívül az első világháború idején. Hasonlóképpen: Guderian nagyszerű stratégiája a Meuse-nél, Rommelé Tobruknál, Montgomeryé El-Alameinnél, Pattoné a Bulge-nál és Zsukové Berlinnél (valamennyi a második világháborúban) mind-mind a csatavezetés és a taktikázás sokszínűségét mutatják. Macarthur katonai nagyszerűsége az incshoni csatában a koreai háború idején tökéletes stílusban fejezi be ezt a sorozatot.
Ez a csodálatos festményekkel, drámai fotókkal, valamint taktikai és stratégiai térképekkel illusztrált könyv, A modern kor híres csatái, egyaránt tájékoztatja és szórakoztatja a katonaság iránt érdeklődőket és a történészeket."

Előre is köszönöm, ha megtekinti további hirdetéseimet is, amik között további könyveket talál a témában.

Hirdetés Bejelentése
Hirdetés azonosító: 145923594

Kapcsolatfelvétel


Utoljára aktív: 1 órája

Megosztás

Jófogás mobil applikáció

Töltsd le Jófogás alkalmazásunkat!
Töltsd le alkalmazásunkat

Keress és válogass közel másfélmillió hirdetés közül bárhol is vagy

Töltsd le alkalmazásunkat iOS-re
Töltsd le alkalmazásunkat Androidra
Töltsd le alkalmazásunkat Huawei-re
Jófogás alkamazás QR kód

A Jófogást megtalálod a közösségi oldalakon is!

Jofogas FacebookJofogas InstagramJofogas YoutubeJofogas LinkedIn