A második világháború érthetetlen rejtélyei

3 000

Ft

Feladás dátuma:

több, mint egy hónapja
Szállítással is kérheted

Tulajdonságok

Állapot:
új

Típus:
Történelem

Borító:
Keménytáblás
Nyelv:
Magyar

Leírás

Az Etűd Könyvkiadó által 1994-ben kiadott, 93 oldalas, kitűnő állapotban lévő, kemény táblás könyv. Személyes átvétel kizárólag Pécsett, postázás (pl. Foxpost) megoldható.

"Lehet-e magyarázatot találni tizenhat évvel a tragikus események után arra, miért tűnik el a Líbiai-sivatag közepén 1943-ban egy USAF-24 Liberator légierőd? És most, hogy megtalálták az üres roncsokat, hol van a legénység? Tényleg mesés rablott kincsek rejtőznek egy ausztriai tó mélyén vagy a Fülöp-szigetek dzsungeleiben? Milyen közel jártak a nácik ahhoz, hogy tökéletesítsék az atombombát? Vajon Hitler egykori titkárának, Martin Bormannak valóban sikerült megszöknie Berlin romjai közül?
Ez csak néhány azok közül az izgalmas kérdések közül, amelyeket megvizsgál a könyv. A második világháborúval kapcsolatos csaknem minden jelentős név szóba kerül a kötetben, úgymint Adolf Hitler, Martin Bormann és Rudolf Hess, valamint a brit filmsztár Leslie Howard, a híres pilótanő Amelia Earhart és persze Winston Churchill. De szerepet kapnak a kevésbé ismert, de nagyon izgalmas figurák is, olyanok, mint Georg Elser, aki ravasz tervet eszelt ki 1939-ben, hogy egy müncheni sörözőben fölrobbantsa Hitlert, Jane Horney, a szépséges ügynök - vagy kettős ügynök -, aki Stockholm éjszakai életének császárnője volt, Joe T. Meador amerikai hadnagy, aki egyszerű postai csomagként adta föl haza, Texasba a Németországban megtalált - és általa ismét ellopott - náci kincseket.
A könyvben szereplő rejtélyes történetek némelyike kapcsolatos a háború borzalmaival: mintegy hatszáz halottra (a pontos számot nem lehet megbecsülni) bukkantak egy vasúti alagútban a festői olasz falu, Balvano határában. Miért süllyesztették el a Cap Arconát a RAF vadászbombázói, és hogyan került a fedélzetre összezsúfolódva négyezer fogoly, holott csak hétszázan fértek volna a hajóra? Miként süllyedt el a saját torpedójától az USS Tang amerikai tengeralattjáró, a miért csak tizenöten menekültek meg a nyolcvannyolc tengerészből?
E különös történetek minden részlete megtalálható ebben a kötetben, gazdag és izgalmas fényképanyaggal, térképpel illusztrálva."

Előre is köszönöm, ha megtekinti további hirdetéseimet is, amik között további könyveket talál a témában.

Hirdetés Bejelentése
Hirdetés azonosító: 145937344

Kapcsolatfelvétel


Utoljára aktív: 1 órája

Megosztás

Jófogás mobil applikáció

Töltsd le Jófogás alkalmazásunkat!
Töltsd le alkalmazásunkat

Keress és válogass közel másfélmillió hirdetés közül bárhol is vagy

Töltsd le alkalmazásunkat iOS-re
Töltsd le alkalmazásunkat Androidra
Töltsd le alkalmazásunkat Huawei-re
Jófogás alkamazás QR kód

A Jófogást megtalálod a közösségi oldalakon is!

Jofogas FacebookJofogas InstagramJofogas YoutubeJofogas LinkedIn