Utec karbamid 46% 20 kg műtrágya

5 360

Ft

Feladás dátuma:

több, mint egy hónapja

Tulajdonságok

Típus:
műtrágya

Leírás

Leírás
Leírás
Az Utec karbamid sokkal hosszabb ideig képes megtartani a nitrogén hatóanyagot a talajban, valamint nem párolog ki akkora mennyiségű ammónia sem, ami a légtérbe jutva erős emissziós hatást vált ki, így a környezetet is kevésbé terheljük. Az Utec a nagy szemcseméretű, granulált karbamid mellett ureáz inhibitort is tartalmaz. Az Utec a karbamid ammóniummá történő átalakulásának ideiglenes blokkolásával hatékonyan csökkenti a gáznemű ammónia formájában előforduló nitrogénveszteséget.

Kijuttatásával a nitrogén ammóniává és ammóniummá alakulása akár 14 nappal is késleltethető, ez alatt a karbamid fokozatosan alakul át veszteség nélkül., elősegítve ezzel a növény fejlődését és növelve a hozamot. A műtrágyaszemcse környezetében a pH alacsony marad, csökken az ammónia képződése ammóniumból (egyensúlyi reakció), és ennek következtében az ammónia veszteségek is csökkennek. A kijutatott nitrogén így a talajban marad.

Az Utec használatával csökken az elvégzendő munkaműveletek száma

Az Utec technológia hosszú nitrogén tartamhatású műtrágya, melynek alkalmazásával mind a szántóföldi, mind a kertészeti kultúrák tápanyagutánpótlása során csökken az elvégzendő munkaműveletek száma. Nem csak a költségeink csökkenek, de rugalmasabb az alkalmazhatósága is, mert csökken az időjárástól való függés. Az Utec használatakor a pétisóhoz képest fele mennyiséget kell belőle kijuttatni, az anyagmozgatás költsége is a felére csökken. A kevesebb talajtaposás hatására a talajélet javul, a talajban élő mikroorganiuzmusok száma növekedik, a növények ellenállóbbak lesznek a betegségekkel, valamint a szélsőséges időjárási körülményekkel szemben.Bruttó 26800-ft6mázsa

Hirdetés Bejelentése
Hirdetés azonosító: 145285311

Kapcsolatfelvétel


Utoljára aktív: 1 órája

Megosztás

Jófogás mobil applikáció

Töltsd le Jófogás alkalmazásunkat!
Töltsd le alkalmazásunkat

Keress és válogass közel másfélmillió hirdetés közül bárhol is vagy

Töltsd le alkalmazásunkat iOS-re
Töltsd le alkalmazásunkat Androidra
Töltsd le alkalmazásunkat Huawei-re
Jófogás alkamazás QR kód

A Jófogást megtalálod a közösségi oldalakon is!

Jofogas FacebookJofogas InstagramJofogas YoutubeJofogas LinkedIn