Jura Gelb teraszburkolat kültéri mészkő térkőburkolat járda kőburkolat

25 000

Ft

Feladás dátuma:

több, mint egy hónapja

Tulajdonságok

Állapot:
Újszerű
Típus:
Természetes kövek

Leírás

Eladó 39 m2 Jura Gelb 40x40x5 cm méretre vágott, mattcsiszolt felületű, tömítetlen és fózolatlan német kültéri mészkőburkolat.
Jó és sérült mészkőlapok ára egyben megvásárolva, újra vágás nélkül 25.000 Ft/m2 , összesen 975.000,- Ft.

- A hirdetett 39 m2-ből 20 m2 jó mészkőlap: bontatlan, gyári csomagolású raklapon van tárolva.
Másik része 19 m2 pedig sérült mészkőlap: bontott, használt raklapon tárolva, amely lapok sarkai és élei kivitelezéskor a tetőteraszokra fel és lepakolásokor megsérültek, ezekből 2 cm-t le kell vágni az elhelyezést végző köves burkolónak.

- Abban az esetben, ha probléma a kivitelező köves cégnek a sérült mészkőlapok új méretre vágása, akkor 38x40x5 cm-es új méretre levágjuk a sérült 19 m2-t, amelyeken 1-2 cm-es lepattanás található. Új méretre vágás ára:
sérült lapok 19 m2 = 120 db lap
vágás 1.700,-Ft/lap = 204.000,-Ft.

- Akkor, hogyha a vevőnek csak a gyári csomagolású, nem sérült lapokra lenne szüksége, külön csak a 20 m2 jó mészkőlapok ára 35.000,- Ft/m2, összesen 700.000,- Ft.

- Az árak meghatározása:
német kőfeldolgozó gyárak 40x40x5 cm mértre vágott lapokra 62.000,- és 68.000,- Ft/m2 közötti ajánlatot adnak, helyette 25.000,- és 35.000,- Ft/m2 áron kínálom.

- A német Jura kőfejtőkben a kültéri, fagyállóbb réteg a mészkőbányák felső részéből származnak, ahol a 160 millió év alatt kisebb nyomásnak voltak kitéve. Ezáltal a kő szerkezete porózusabb kevésbé tömör, amelynek köszönhetően a csapadékvíz gyorsabban kiszárad és a fagy nem repeszti szét a mészkövet.

- 40x40x5 cm mészkőlap lerakása:
Flex fehér ragasztóhabarcs és flex fugázó helyett a beton térkőburkolatokhoz hasonlóan eltérő szemszerkezet méretű zúzottkő ágyazatra elhelyezve és a fugákba kvarchomok besöpörve. Zúzottkő rétegrend = 0-56 mm fagyvédő, 0-22 mm teherhordó, 2-4 mm ágyazó réteg.
A zúzottkő és kvarchomok vízáteresztő rétegrend kialakítása a csapadékvíz akadály nélkül tud tovább folyni a mélyebb szivárgó rétegekbe és nem tud a mészkőlapok alatt megrekedni, ahol a téli fagyokban és a nyári tűző napsütésben is kárt tudna okozni a burkolatban.
A tető nélküli külső padlóburkolatoknál az általában alkalmazott cementkötésű ragasztónak és fugázónak nagy diletációs mozgást kellene kibírniuk. Nyáron a tűző napon kőburkolat 70 C-fok fölé felhevül télen a hidegebb napokon -20 C-fok alá csökken a hőmérséklet. Ilyen nagy hőingadozások mellett pár év alatt a fuga megreped a ragasztó elválik a kőburkolattól és a csapadék beszivárog a burkolat alá, ahol télen a jég térfogatának növekedése következtében, nyáron pedig a megnövekedett párolgás is képes felfeszíteni a lapokat.

- A német kőkereskedő cég képviselőjének és egy olasz csemperagasztó cég szaktanácsadójának is hasonló a véleménye:
a tető nélküli kültéri padlóburkolatok elhelyezésénél az egyszerű zúzottkő ágyazaton kívül nincs az a korszerű ragasztási technológia, ami kibírná a szélsőséges 90 C-fok feletti hőmérséklet ingadozást.

- A zúzottkőre elhelyezett mészkő térkőburkolatok időtálló tulajdonságát az is bizonyítja, hogy Budapesten a La Siesta Lakópark épületeinek tetőteraszát burkoltuk 2001-ben és nem volt egyetlen panasz, reklamáció sem.

Kérem csak telefonon keressenek!
Telefonszámom:

Hirdetés Bejelentése
Hirdetés azonosító: 146601250

Kapcsolatfelvétel


Utoljára aktív: 1 órája

Megosztás

Jófogás mobil applikáció

Töltsd le Jófogás alkalmazásunkat!
Töltsd le alkalmazásunkat

Keress és válogass közel másfélmillió hirdetés közül bárhol is vagy

Töltsd le alkalmazásunkat iOS-re
Töltsd le alkalmazásunkat Androidra
Töltsd le alkalmazásunkat Huawei-re
Jófogás alkamazás QR kód

A Jófogást megtalálod a közösségi oldalakon is!

Jofogas FacebookJofogas InstagramJofogas YoutubeJofogas LinkedIn