(Hirdetésazonosító: 75084006) Hirdetés kezelése »
1 db
Ár: 1 560  Ft Ár: 1 540  Ft Ár: 2 000  Ft Ár: 1 520  Ft Ár: 1 600  Ft Ár: 1 640  Ft Ár: 1 640  Ft Ár: 1 560  Ft Ár: 1 620  Ft Ár: 1 420  Ft

Tulajdonságok

Helység: Herceghalom
Kategória: Szakkönyv, kézikönyv

Leírás

"ha egy gyerek teljes nevelődési folyamatát be kívánjuk mutatni, akkor a tantermen kívülre is figyelnünk kell. A gyerek életének első és egyben az életét végigkísérő tanárára, a szülőre is ugyanakkora figyelmet kell fordítanunk. Az iskolában eltöltött időre nagyon nagy hatással van, ami előtte és utána otthon zajlik. Akármilyen jószándékú is a tanár és a szülő, ha nem rendelkeznek mindketten a jó szándékuk megvalósításához szükséges eszközökkel, akkor a gyerek vesztesként fog kikerülni ebből a játszmából.
A szülőknek és a tanároknak össze kell fogniuk, és együtt kell dolgozniuk. Mindkét félnek tudnia kell, hogy milyen szavakkal lehet egy gyereket demoralizálni, illetve bíztatni. Tudniuk kell, hogy mivel lehet konfrontációt kiváltani, és mivel lehet együttműködésre ösztönözni. És tudniuk kell, hogy milyen szavak akadályozzák meg a gyereket abban, hogy gondolkodni és koncentrálni tudjon, és milyen szavakkal lehet a tanulás iránti veleszületett vágyát szabadjára engedni.
Az is világossá vált a számunkra, hogy a mai gyerekek felé további felelősséggel is tartozunk. Régebben a gyerekeknek nem kellett ennyi durvasággal szembesülniük nap, mint nap. Nem látták minduntalan azt, hogy a problémákat veréssel, golyóval vagy bombákkal oldják meg. Soha korábban nem volt ennyire égető egy másfajta modell bemutatása: meg kell mutatnunk, hogyan lehet őszinte és tiszteletteljes kommunikációval megoldani a nézeteltéréseket. Ez a legjobb védelem, amit adhatunk nekik a saját, belülről jövő agressziójuk kezelésére. Ha frusztráltak és mérgesek lesznek ami elkerülhetetlen , akkor a fegyverek helyett olyan szavakért tudnak majd nyúlni, amelyeket az életükben fontos szerepet betöltő felnőttektől kaptak."

Állapota: Hibátlan, újszerű
Átvétel: Herceghalom, Budaörs, Albertirsa
Feladás dátuma: január 12. 21:02.
Nyomtatás

Térkép

Kapcsolatfelvétel

Üzenet küldéshez jelentkezz be vagy regisztrálj az oldalon.