(Hirdetésazonosító: 75197221) Hirdetés kezelése »
10 db
Ár: 184 000  Ft Ár: 230 000  Ft Ár: 174 800  Ft Ár: 167 900  Ft Ár: 190 900  Ft Ár: 165 600  Ft Ár: 186 300  Ft Ár: 163 300  Ft Ár: 193 200  Ft Ár: 174 800  Ft

Tulajdonságok

Megye: Nógrád
Kategória:

Leírás

Eladóvá vált családi lovunk Betyár!
Amit róla tudni érdemes Sárga , hókás, csődör .
Marmagassága 147cm bottal, 2013.11.20.án született nálunk (4éves).
Anyja Magyar félvér , apja hucul félvér, igy őt is a magyar félvérhez sorolnám inkább.
Mivel nekem a lónál egy fontos szempont van az , hogy a gyerek mellett is normális legyen!(ne sunyitson, csipjen, rugjon stb.)
Betyár gyerekek között nőtt fel , így bátran ajánlom gyerekek mellé.(16 éves,8 éves,2 éves gyerekeim vannak)
Villanypásztorban van tartva éjszaka istállóban, kiköthető , vezethető, körmölésnél patkolásnál nyugodt türelmes.8 éves fiam kitakaritja a lábát, lepucolja amíg eléri utána felrakom a hátára és ugy pucolgatja őt.
Belovaglását tekintve: futószáron szépen dolgozik egy kis törődéssel szóra is megy (mikor egy héten 3-4 nap dolgoztam vele ment vezényszóra a lépés,ügetés a vágtához még ostorsegítség kell) de nagyon tanulékony.
Nyergelést , kantározást nyugodtan állja ami nálam azt takarja van úgy , hogy bóbiskol közben!
Nyereg alatt szépen lendületesen megy előre lépésben , ügetésben , vágtában még gyakorlást igényel ami nekem azt takarja szépen beugrik vágtába de néha még vissza áll ügetésbe pl:kanyarnál.
Karámban , futószáron gyerekek is lovagolják oda figyel rájuk.
Terepen még nem túl jártas , haladó lovast igényel mert: megnézi számára idegen dolgokat , ha hirtelen riad is max oldalra dobbant egyet vagy megáll megnézni mi az(nem rohan el fejvesztve hogy hú megesz)
Mikor 4 nap egymás után mentünk terepre már csak megnézte vajon mi az a szörnyű mozgó vad a bokorban ami kiszáguldott elé.
Kocsiban kettesben ment többet de egyesben is próbáltuk ott is szépen húzott , fordított és megallt. Forgalomban sem félős!
Vérmérséklete : Ütemes haladós lovaglású, élénk kis paci , nyugodt türelmes és bújós természetű csődör létére nagyon kedves én ezért is nem heréltettem ki mert nem csődörösködik!
Traktortól,crossmotortól , quadtól nem fél .
Papírja sütése nincs!
Összegezve tehát nálam (mert mindenkinek mást jelent) nem belovagolt ló hanem belovaglása folyamatban van épp úgy a kocsizása is! Én ha terepre megyek előtte lemozgatom futószáron(mert nekem is meg neki is jobb úgy ha nem tele van a feneke)
Terepen sem hajtom szét a lovat nálam ez nem lovaglási módozat fokozatosság híve vagyok, vágtázunk mind a kettőnk jóleső tempójában .
Ha elolvastad a hirdetésem és felkeltette a kíváncsiságod szivesen válaszolok a kérdésedre! Időhiany miatt eladó nem minden áron kupeceknek nem adom el!!!
Csak olyan kérdéssel hívjon amit esetleg elfelejtettem leírni olyannal ne raboljuk egymás idejét hogy (hány éves, kanca e , be van e lovagolva) mert akkor nem olvasta végig . Szállítani sajnos nem tudunk. Nógrád megye Nagykeresztúr
Feladás dátuma: január 16. 08:07.
Nyomtatás

Térkép

Kapcsolatfelvétel

Minden esetben alaposan tájékozódj a megvásárolni kívánt állat tartási körülményeiről, valamint az egészségi állapotáról!Vásárláskor kérj számlát, írjatok szerződést, illetve kérd el az állat papírjait, szükség esetén a tartási engedélyhez kellő okiratokat!Probléma felmerülése esetén jelezd ezt ügyfélszolgálatunknak, illetve fordulj a hatóságokhoz vagy az állatvédő szervezetekhez!

Üzenet küldéshez jelentkezz be vagy regisztrálj az oldalon.