(Hirdetésazonosító: 79724034) Hirdetés kezelése »
10 db

Tulajdonságok

Helység: Jobbágyi
Kategória: Egyéb

Leírás

Dr. Gáspár Ferencz: A Föld körül (kék, II. és III.)

- Dr. Gáspár Ferencz: A Föld körül II.
Nyugot-India és Afrika (1906) 1800 Ft
Kék
Colontól Nyugat-Indián át Afrika körül, Adenig
250 képpel, 29 melléklettel és 1 térképpel, 548 oldal

"1852-ben, tehát csak egy félszázaddal ezelőtt, azon a helyen, a mely most nagyszabású világforgalom színtere, csak puszta sziget állott, a mocsarakkal és erekkel sokszorosan átszeldesett Manzanillo. A mint Egyptomnak némely városa, például Port Said, Ismaila, a suezi csatornának köszönheti, hogy egyáltalában létrejött, úgy Colon is, a régi Aspinval, a colon-panamai vasútnak köszönheti létrejöttét. Arra a nagy fontosságra azonban, a melyen ma áll, nem a vasút, hanem a csatorna emelte, a melynek kiinduló pontja - az Atlanti-óceán felőli - Colon.
Az emberi elmének ezen két hatalmas alkotmánya, vasút és csatorna nélkül, Colon és vele együtt Panama is az maradt volna, a mi volt; Colon túltengő buja növényzettel körülvett indiánus tanya, Panama pedig igén alárendelt kikötő városka, a melyben néhány ezer néger, indiánus, kinai, meg ezeknek keverékes ivadékai tengették nyomorult életöket a veszedelmesen gyilkos éghajlatú talajon. "

- Dr. Gáspár Ferencz: A Föld körül III.
Kelet- és Hollandus India (1906) 1900 Ft
Kék
Adentől - Elő- és Hátsó-India körül - Jáva szigetéig
141 képpel, 26 melléklettel, 479 oldal

"Ázsia óriási testéből három hatalmas félsziget nyúlik mélyen az Indiai-óceánba; ezeknek egyikén, Arábiának délnyugoti csúcsán van egy kis kiszögelés, fekete, kopár és teljesen meztelen szirtektől körülvett földterület, az Adeni-félsziget. Ennek a kiszögelésnek a déli csúcsán viszont fekszik Aden városa, a melynek a tulajdonképeni kikötője Steamer Point. Ezen a mintegy tizenöt négyzet mértföldnyi területű földnyelven nincs egy szál fű, nincs egy csepp forrásvíz; az egész nem egyéb, mint: a mass of barren and desolate volcanic rocks" (a kopár és kietlen szirteknek tömege). A természet jóformán mindent megtagadott ettől a földtől, a mi az emberi vagy állati élet fenntartásához szükséges. Ha ez a forró napsugártól sütő-kemenczévé áthevitett katlan vagy kopár kőtömeg a földgömbnek bármely más pontján feküdnék, aligha tette volna ember ide a lábát; ha azonban valahogy mégis ide tévedt volna, nemcsak hogy nem telepedett volna meg rajta, hanem ész nélkül futott volna tovább. Aden azonban a világforgalomnak olyan pontján fekszik, a melyen nemcsak hogy kiegészítő lánczszem, de valósággal számottevő tényező. A természet játéka olyan helyre teremtette Adent, emberektől lakott vidékeknek ezt a legsivárabbját, legforróbbját, a mely bele esik abba a tengeri útba, a mely már a legrégibb időkben összekötötte a Keletet Európával."

Festett, illusztrált, aranyozott, dombornyomásos egységes kiadói vászonkötésben.
Előszót Vámbéry Ármin írt.
A nyomtatás készült Hornyánszky Viktor cs. és kir. udvari könyvnyomdájában, Budapesten.

Kötéstípus: Aranyozott, színezett kiadói egész vászonkötés
Kiadás helye: Budapest
Kiadó: Singer és Wolfner Kiadása

- Dr. Gáspár Ferencz: A Föld körül II.
Nyugot-India és Afrika (1906) 2000 Ft
Zöld
Colontól Nyugat-Indián át Afrika körül, Adenig
250 képpel, 29 melléklettel és 1 térképpel, 548 oldal

- Dr. Gáspár Ferencz: A Föld körül IV.
Vitorlával Ázsia körül (1907) 2000 Ft
Zöld
Colontól Nyugat-Indián át Afrika körül, Adenig
176 képpel, 30 melléklettel és 1 térképpel, 473 oldal

"Mintegy tizenöt esztendő telt el azóta, hogy ennek a kötetnek az első kiadása megjelent. Az ezen idő alatt történt változásokat Ázsia partjain, főképen a Szélső-Keleten", chronologikusan felsorolni vagy a változások folyamán létrejött mai viszonyokat terjedelmesen ismertetni, messze túlterjedt volna ezen kötet határain s annak tulajdonképeni czélján."

- Dr. Gáspár Ferencz: A Föld körül VI. (1907) 3000 Ft
A tengerészet lovagkora
165 képpel, 11 melléklettel
Vámbéry Ármin előszavával, 1907, 499 oldal
Feladás dátuma: május 18. 09:19.
Nyomtatás

Térkép

Kapcsolatfelvétel

Üzenet küldéshez jelentkezz be vagy regisztrálj az oldalon.