Ár: 700 Ft
Helység: Gyöngyös
Kategória: Szakkönyv, kézikönyv

Eladó a képen látható,1968-ban kiadott könyv.

A sport és testnevelés a XX. század társadalmi életének jelentős, szerves részét képezi a földkerekség minden táján. Legnagyobb, legünnepélyesebb eseménye az olimpiai játékok, amelynek gyökerei több mint 2000 évre nyúlnak vissza.
Az ókori Görögországban, Olümpia szent ligetében mérték össze erejüket először a résztvevők, a győzelmi koszorúért. Kezdetben 1 napig tartott a verseny, és 1 számban küzdöttek a legjobbak. Idők folyamán azonban növekedett nemcsak a résztvevők száma, hanem a versenyprogram is, sőt a művészetek kiemelkedő egyéniségei is itt mutatták be legszebb alkotásaikat az ország minden részéből összesereglett nézőknek.
Az ókori birodalmak hanyatlásával eltűnik az olimpia is. De nem végleg. A reneszánsz, amely az emberek érdeklődését az antik kultúra felé irányítja, felveti az olimpia gondolatát és a játékok megrendezését is. A különböző próbálkozások azonban csak részben jártak sikerre, és előbb-utóbb a feledés homályába merültek.
A történelem homokóráján több száz év pereg le, amíg ismét előtérbe kerül az ókori sportmegmozdulás felújításának gondolata. A gondolatot tett követi, és a századforduló táján elindul hódító útjára az újkori olimpiai játékok sorozata, amelynek feltámasztásában jelentős szerepük volt a magyaroknak is.
A négyévenként megrendezendő sportesemény, rangját tekintve, ma már első helyen áll, és mozgósítja az öt világrész legjobb sportolóit. Ezért választottuk első kérdéscsoportunk témájául az olimpiai játékokat, amelynek legjelentősebb eseményein, eredményein kívül kevésbé ismert, de nagyon lényeges - sokszor érdekes - részleteit is megismerheti az olvasó.

Az ár postaköltséget nem tartalmaz illetve személyesen átvehető!

Szállítási módok:Postai nem szabvány levél,MPL vagy Foxpost automata,futár(DPD),előreutalást követően.Utánvétes szállítás is lehetséges,de annak költsége sokkal magasabb.

A Jófogás nem vállal felelősséget a hirdetésben szereplő termékekért

Amennyiben az oldalunk böngészése során bármely hirdetésünkkel kapcsolatban problémát tapasztalsz, kérjük tekintsd meg ügyfélszolgálatunk menüpontját, ahol összegyűjtöttük számodra a leggyakrabban feltett kérdésekre készített válaszainkat, valamint kapcsolatba léphetsz munkatársainkkal is.

Kapcsolatfelvétel

Üzenet küldéshez jelentkezz be vagy regisztrálj az oldalon.