(Hirdetésazonosító: 75519350) Hirdetés kezelése »
5 db
Ár: 252  Ft Ár: 219  Ft Ár: 237  Ft Ár: 210  Ft Ár: 249  Ft Ár: 210  Ft Ár: 237  Ft Ár: 252  Ft Ár: 300  Ft Ár: 210  Ft

Tulajdonságok

Helység: Álmosd
Kategória: Vetőmag, kültéri növény

Leírás

A minimális rendelés 20 db mag (300Ft)+ szállítási költség

Szállítás és fizetés módja Szállítási alapdíj

Sima levél előre utalással: 200 Ft/db
Ajánlott levél előre utalással: 600 Ft/db
GLS futárszolgálat utánvéttel: 1200 Ft/db
MPL házhoz utánvéttel: 3320 Ft/db
Személyes átvétel: Álmosdon és Debrecenben

Ezek a színes kukoricacsövek, amiket most a képen látnak igaziak, és bármilyen hihetetlen, nem egy génmanipuláció eredményei. Hanem hosszú, évtizedes kísérletezésé. Egy oklahomai farmernek, név szerint Carl Barnesnak köszönhetjük őket, ő figyelt fel elsőként arra, hogy a kukoricacsövek időnként szokatlan ámde alig észrevehető színárnyalatban pompáznak.

Arra tette fel az életét, hogy a különböző színeket jól láthatóvá tegye a csöveken is. Nos, a képeket nézegetve nyugodtan elmondhatjuk, hogy küldetése sikerrel járt, még akkor is, ha azt már nem érhette meg, hogy terméke a farmerek között is népszerűvé váljon.

Halála előtt úgy döntött, titkát és a színes növény magvait egy barátjának adja, ez a barát, Greg Scheon pedig 2010-ben adta tovább a titkot egy vetőmagokkal foglalkozó, kis arizonai cégnek. A cég tulajdonosa, Bill Mcdorman alig akart hinni a szemének, amikor meglátta a növényeket, és biztos volt benne, hogy ilyen színű kukoricát képtelenség nevelni. Tévedett.

Azóta a különleges magok hiánycikknek számítanak a kínálatukban, egyre több az olyan farmer ugyanis, aki ilyen növényekkel szeretne egy kis színt csempészni a kukoricásába. A szakemberek szerint egyébként a színes kukorica éppúgy alkalmas lisztnek, sőt pattogatott kukoricának is, mint hagyományos társa, ám a szemeket közvetlenül a csőről fogyasztani nem ajánlott.

Termesztése:
Ezek a kukoricák nem hibridkukoricák, hanem fajták ezért a magjaik tovább szaporíthatóak.!!

Termesztése nem különbözik a takarmánykukorica termesztéstől, azonban az apró magvai miatt érdemes sekélyen vetni és ha kelés idején aszályos az időjárás akkor öntözni is.

Ha több féle kukoricát is rendel a szálítási díjat akkor is csak egyszer számolom fel.
Feladás dátuma: január 24. 11:04.
Nyomtatás

Térkép

Kapcsolatfelvétel

Üzenet küldéshez jelentkezz be vagy regisztrálj az oldalon.