Cím:
Kategória:
Feladás dátuma:
több, mint egy hónapjaBodnár és Társa Geográfus Bt. -olvasatlan
Tartalom
Bevezető 5
Hazánk szőlészetének és borászatának helyzete 27
A szőlő és bortermelés alakulása 27
Borvidéki és hegyközségi törvények Magyarországon 49
A természeti tényezők szerepe az Egri borvidék kialakulásában 78
A szőlő- és borkultúra kialakulásának társadalmi tényezeői 130
A borvidék helyzete 1609-ig 130
A borvidék helyzete 1609-től az 1848-as időkig 139
A szabadságarc bukásától a filoxéráig 150
A filoxéra hatása a termelés átalakulására 1945-ig 153
A szőlőtermelés és földhasznosítási szerkezet átalakulása 1945 után 169
A szőlőállomány főbb jellemzői 204
A szőlő- és bortermelés, értékesítés a rendszerváltás előtt 217
Az Egri Borvidék három védett márkás bora 225
1. sz. melléklet 237
2. sz. melléklet 242
3. sz. melléklet 247
A szőlő- és bortermelés kultúrája 250
A szőlőkultúra fejlesztésének intézményi rendszere 250
A borvidék szőlőtermesztésének fejlesztése 258
A szőlő- és bortermelés privatizációja 263
Szövetkezetek a rendszerváltás után 263
Az Egervin Borgazdasági Kombinát privatizációja 265
4. sz. melléklet 286
5. sz. melléklet 296
Weingegend- und Berggemeinegesetze in Ungarn 300
The laws concerning wine-districts and vine-growing communities in Hungary 309
Irodalomjegyzék 318
Személyes átvétel, posta, foxpost, packeta ...