Cím:
Kategória:
Feladás dátuma:
több, mint egy hónapjaF. Szelényi Ház / Magyar Képek, Eger 1998 -nagy alakú, olvasatlan
A könyv ismerteti az egri szőlőtermelés és borkészítés történetét, a város riolit-tufába vágott, mintegy 140 km hosszú pincerendszerének sajátosságait, a kialakított borpincék klímájának a bor kiforrására és érlelésére gyakorolt hatását, a borvidék fajtaösszetételét, borait, a borok gasztronómiában betöltött szerepét, az ételekhez és az alkalomhoz illő borválasztást, a konyhai felhasználást, bemutatja az egri borral készült ételeket, italokat, édességeket készítő vendéglátóhelyeket, áttekinti a bor és a vallás összefüggéseit, a szőlő és a bor ábrázolását az Egerben található képzőművészeti alkotásokon, a bornak az egészségre gyakorolt hatását és borkóstolási és -vásárlási lehetőségeket.
+ Cseppjeiben hősök vére forr - Versek az egri borról -olvasatlan
Személyes átvétel, posta, foxpost, packeta ...