(Hirdetésazonosító: 76542127) Hirdetés kezelése »
5 db
Ár: 249  Ft Ár: 231  Ft Ár: 234  Ft Ár: 252  Ft Ár: 216  Ft Ár: 216  Ft Ár: 300  Ft Ár: 228  Ft Ár: 231  Ft Ár: 237  Ft

Tulajdonságok

Helység: Söréd
Kategória: Vetőmag, kültéri növény

Leírás

Viburnum tinus téli bangita

Dél-Európában és Észak-Afrikában, valamint a közel keleten őshonos bokor, de szép megjelenésű örökzöld leveleiért, téli vagy kora tavaszi virágzásáért valamint díszes terméseiért dísznövényként széles körben ültetik. Az enyhébb telű területeken 2-7 méter magas bokorrá növekszik, Magyarországon azonban csak 1-2 méter magas, szép kerek, tömött bokrot képez. Vöröses rózsaszín mutatós virágbimbói már októberben megjelennek és nagyon enyhe télen már kinyílhatnak fehér virágai. Virágzása elhúzódik, akár május-júniusig. Termése sötétkékes fekete, nagyon dekoratív, gyakran az előző évi termések még a virágzáskor is a bokron vannak. Ha terméseiben is szeretnénk gyönyörködni, akkor legalább két, genetikailag különböző növényt kell ültetnünk, mert saját virágporától nem termékenyül, önmagában nem hoz termést.

Kedveli a védett, meleg, napos, félárnyékos fekvést. Közepes vízigényű. Az első években a kiültetett kis növények talaját télre érdemes takarni, ez a téli védelem az idősebb növényeknél már elhagyható.

Magjait egy napig vízben áztatjuk, majd nedves homokkal összekeverve egy zacskóba tesszük, és kb. két hónapig hűtőszekrényben tartjuk (2-5 fokon), ezután vetjük. Hidegkezelést alkalmazhatunk úgy is, hogy ősszel vetjük szabadföldbe, vagy cserépbe és tavaszig kint hagyjuk. Kb. fél centiméter mélyre kell vetni nedves, komposztos virágföldbe. Ahhoz, hogy a csírázáshoz megfelelő páratartalmat biztosítsunk, a vetőedényt egy üveglappal fedjük le. Ne álljon alatta a víz, a földjét hagyjuk néha megszikkadni, de ne száradjon ki teljesen. Az optimális csírázási hőmérséklete 18-23 fok. Csírázási ideje előkezeléssel 4-8 hét. Hidegkezelés nélkül magjainak bizonyos százaléka több mint egy évig is elfekhet.
Feladás dátuma: február 19. 23:19.
Nyomtatás

Térkép

Cím: Fejér
>
Söréd

Kapcsolatfelvétel

Üzenet küldéshez jelentkezz be vagy regisztrálj az oldalon.