(Hirdetés azonosító: 83814485) Hirdetés kezelése »
4 db
Ár: 288  Ft Ár: 324  Ft Ár: 284  Ft Ár: 316  Ft Ár: 328  Ft Ár: 280  Ft Ár: 400  Ft Ár: 284  Ft Ár: 308  Ft Ár: 288  Ft

Tulajdonságok

Helység: Székesfehérvár
Kategória: Vetőmag, kültéri növény
Típus: örökzöld

Leírás

Magnolia grandiflora örökzöld liliomfa, nagyvirágú liliomfa

4 db mag!

Az Amerikai Egyesült Államok déli, szubtrópusi területeiről származó, nagy levelű, örökzöld magnólia faj. Őshazájában nem ritkák a 25-30 méter magas példányok sem. Koronája sűrű, széles kúp alakú. Levelei nagyok, bőrszerűek, fonákjuk vörösen molyhos. Virágai nevéhez méltóan hatalmas nagyok, 20-25 centiméter szélesek, erősen illatosak, krémes fehérek. Virágzási ideje nyárra esik, június végétől kora őszig számíthatunk virágaira.

Kedveli a meleget és a tápanyagban gazdag, nedves talajt. A talaj kémhatására kevésbé érzékeny, mint a többi magnóliafaj, de jobban fejlődik a savanyú talajokon. Mivel az erős fagyok károsíthatják, a fiatal növénykéket az első télre még ne ültessük a szabadba, később is a keményebb teleken lombbal takarjuk. Ez a takarás aztán az idősebb növények esetében már elhagyható. Magyarországon déli fekvésbe, meleg, napos, teljesen szélvédett helyre ültessük.

A magokat egy napos áztatás után, kevés nedves, de nem vizes tőzeggel összekeverve egy nylonzacskóban, hűtőszekrényben (nem fagyasztóban!) tároljuk 2-3 hónapig, ezután vethető. Kb. fél centiméter mélyre kell vetni termőföld és homok keverékébe. Ahhoz, hogy a csírázáshoz megfelelő páratartalmat biztosítsunk, a vetőedényt egy üveglappal fedjük le. Ne álljon alatta a víz, a földjét hagyjuk néha megszikkadni, de ne száradjon ki teljesen. Az optimális csírázási hőmérséklete 22-25 fok. Csírázási ideje 1-3 hét.
Feladás dátuma: szeptember 16. 18:55.
Nyomtatás

Térkép

Kapcsolatfelvétel

Üzenet küldéshez jelentkezz be vagy regisztrálj az oldalon.