(Hirdetésazonosító: 76466610) Hirdetés kezelése »
4 db
Ár: 146  Ft Ár: 152  Ft Ár: 164  Ft Ár: 250  Ft Ár: 154  Ft Ár: 166  Ft Ár: 150  Ft Ár: 158  Ft Ár: 140  Ft Ár: 166  Ft

Tulajdonságok

Helység: Söréd
Kategória: Vetőmag, kültéri növény

Leírás

Capsicum baccatum Ají limon - Ají limon chilipaprika

Peruból származó, de mára a világ trópusi, szubtrópusi régióiban előszeretettel termesztett csilipaprika fajta. Őshazájában két méteres, sűrűn elágazó bokorrá növekszik, amely ontja a kb. 6 cm hosszú és 1-1,2 cm szélességű élénk citromsárga paprikákat. Aromája gyümölcsös, citrusos jellegű. Gyakran használják trópusi koktélokban, de szószok, mártások alapanyagául is szolgál. Finom ízén túl rendkívül dekoratív paprikafajta, pl. piros paradicsomsalátában is nagyon jól mutat. Nagyon magas kapszaicin tartalmú, ezért a legcsípősebb paprikák közé tartozik a maga 30-50 ezer Scoville egységével. A Scoville skálát a paprikák csípősségének rangsorolására alakították ki.

A mérsékelt égövben, így hazánkban is egynyári növényként termeszthetjük a többi paprikához hasonlóan, szabadföldön vagy üvegházban, fóliasátorban. Edényes növényként is tarthatjuk, télen világos, meleg helyen átteleltethető. A következő évben hatalmas mennyiségű terméssel hálálja meg a gondoskodást. Fénykedvelő, kedveli a meleget és a tápanyagban gazdag talajokat. Közepes vízigényű. A trópusokon másfél-két méter magasra is megnő, nálunk egy nyár alatt a legkedvezőbb helyeken is maximum egy méter magasságúra növekedik. Azonban terméseinek nagysága, csípőssége és aromája hazánkban is hasonló, mint a trópusi klímán.

A magvakat palántázáshoz február végén, március elején vetjük kb. fél centiméter mélyre, jó vízgazdálkodású talajba. Ahhoz, hogy a csírázáshoz megfelelő páratartalmat biztosítsunk, a vetőedényt egy üveglappal fedjük le. Ne álljon alatta a víz, a földjét hagyjuk néha megszikkadni, de ne száradjon ki teljesen. Az optimális csírázási hőmérséklete 22-25 fok körül van, a magok csírázási ideje 2-4 hét.

Előre utalás után levélként adom fel. Ajánlott levélként, bélelt borítékban feladva a csomagolási és postaköltség 495 forint. A vevő felelősségére küldhetem sima levélként is, de így nem tudom igazolni a feladás tényét. Ebben az esetben a költség lényegesen kevesebb, 220 forint.

Többféle mag rendelése esetén is csak egy postaköltséggel kell számolni. Rengeteg ismert és kevésbé ismert dísznövény, zöldség, gyümölcs, gyógy- és fűszernövény magját kínálom eladásra. A hirdetési oldal jobb felső részén, az eladó további hirdetései linken keresztül elérhető a teljes kínálatom. 4000 forint feletti rendelés esetén az ajánlott postázás költségét átvállalom.
Feladás dátuma: február 18. 10:27.
Nyomtatás

Térkép

Cím: Fejér
>
Söréd

Kapcsolatfelvétel

Üzenet küldéshez jelentkezz be vagy regisztrálj az oldalon.