(Hirdetésazonosító: 81369058) Hirdetés kezelése »
6 db
Ár: 684  Ft Ár: 900  Ft Ár: 702  Ft Ár: 720  Ft Ár: 630  Ft Ár: 666  Ft Ár: 720  Ft Ár: 711  Ft Ár: 639  Ft Ár: 747  Ft

Tulajdonságok

Kerület: V.
Kategória: Szépirodalom

Leírás

William Shakespeare - Shakespeare a szerelemről / Shakespeare on Love

(200 idézet angolul és magyarul / 200 Quotations in English and Hungarian)

William Shakespeare (1564-1616) angol drámaíró és költő, közel negyven színdarab szerzője, minden idők egyik legnagyobb írója. Darabjait a világ számos táján, több száz nyelven játsszák.
Shakespeare gondolatai modern korunkhoz éppúgy szólnak, mint a négyszáz évvel ez¬előttihez. A színdarabjaiból és szonettjeiből kiválogatott szerelmes idézetek az érzelmek színpompás mélységeibe kalauzol¬ják az olvasót. Sorai között megtalálható a mindent felperzselő vágy, a viszonzatlan szerelem és az ifjúkori rajongás.
A Tinta Könyvkiadó Shakespeare halálának négyszázadik évfordulóján tisztelegve a világ legnagyobb drámaírója előtt jelen gyűjteményben tizenegy shakespeare-i dráma és a szonettek feldolgozásával közel kétszáz rövid idézetet, valamint több hosszabb részletet ad közre párhuzamosan magyar és angol nyelven. A magyar idézetek legnevesebb magyar műfordítóinktól származnak.
Kiadványunkat ajánljuk mindazoknak, akik a hétköznapokból kiszakadva szívesen átélik egy több mint négyszáz évvel ezelőtti író-gondolkodó költőien ábrázolt érzelmeit. Haszonnal forgathatják továbbá kötetünket azok is, akiket érdekelnek a műfordítás mélységei – érdekes tanulmányozni remek műfordítóink nagyszerű munkáját, amellyel átadják Shakespeare évszázadokra visszatekintő örök igazságait.

Budapesten személyesen átvehető, vagy előre utalás után akár postázom is (Foxpost, MPL)
Feladás dátuma: július 5. 13:34.
Nyomtatás

Térkép

Kapcsolatfelvétel

Üzenet küldéshez jelentkezz be vagy regisztrálj az oldalon.