(Hirdetésazonosító: 81882413) Hirdetés kezelése »
3 db
Ár: 243  Ft Ár: 300  Ft Ár: 219  Ft Ár: 228  Ft Ár: 234  Ft Ár: 210  Ft Ár: 219  Ft Ár: 234  Ft Ár: 210  Ft Ár: 228  Ft
Céges

Tulajdonságok

Kerület: XVIII.
Kategória: Szakkönyv, kézikönyv

Leírás

Táplálkozástan és Dietetika (Dr. Zempléni Tibor) 1960
jó állapotban van

Kiadó : Medicina Könyvkiadó
Kiadás Éve : 1960 , 2.Kiadás
Eredeti címe : Braveheart (1995)
Nyelve : Magyar
Azonosító : ISBN 963 434 209 4
Típus : Tankönyv , Egészségügyi Szakiskolák Tananyaga
Oldalak száma : 148 oldal a borítóval együtt
Mérete : 20 x 14 cm
Eredeti ára : 13.-Ft
Készítette : Egyetemi Nyomda , Budapest

Tartalomjegyzék :
Bevezetés 7
Táplálkozásélettan 9
Az egészséges, felnőtt ember szükséglete. A tápanyagok 11
Építőanyagok 11
Fehérjék 11
Ásványi anyagok 13
Energiaforrások 14
Zsírok 15
Szénhidrátok 16
Biokatalizátorok 18
Nyomelemek 18
Vitaminok 18
Tápanyagszükséglet különböző korcsoportokban és fiziológiás állapotokban 20
A csecsemő és gyermek táplálása 21
Az újszülött és a csecsemő táplálása 21
Az elválasztás 22
A beteg csecsemő táplálása 24
Az egészséges gyermek táplálása 25
A beteg gyermek táplálása 27
Az öregek táplálása 28
A terhes és szoptató nő táplálkozása 29
Élelmiszerismeret 30
Hús, baromfi, hal, vad 30
Zsiradékok 35
Tej- és tejtermékek 36
Tojás 37
Gabonafélék, sütőipari termékek 38
Zöldségfélék, hüvelyesek, burgonya 41
Gyümölcsök 44
Ételízesítők, fűszerek 44
Élvezeti cikkek, szeszes- és üdítő italok 46
Konyhatechnika 50
Általános konyhatechnika 50
Konyhatechnikai alapismeretek 50
Előkészítő eljárások 50
Az előkészített anyagok konyhatechnikai feldolgozása 54
Sűrítő és higító eljárások 55
Ízesítő, színező eljárások 56
Hőbehatásook 57
Az elkészítés hatása az élelmiszerre 59
A tápanyagok szerkezetének megváltozása a hőkezelés hatására 61
A sütés-főzés higiénéje. A tisztaság 64
Befejező eljárások 68
A tálalás 69
A terítés 71
A felszolgálás 72
A díszítés 72
Részletes konyhatechnika 73
Az ételek ismertetése készítési módjuk és rendeltetésük szerint 73
Levesek 74
Előételek, ízelítők 76
Húsételek 77
Főzelékételek 79
Mártások 81
Körítések 82
Saláták 82
Tojásból készült ételek 83
Tésztafélék, édességek 83
Reggeli és uzsonna italok 85
Komplettálás 85
Az étlaptervezés és anyagkiszabás alapelvei 87
A diétás konyhatechnika 88
Dietetika 93
Általános dietetika 93
Részletes dietetika 96
Alapétrendek 96
Könnyű-vegyes alapétrend 96
Pépes alapétrend 98
Folyékony étrend 100
Az egyes betegségek diétája 101
A lázas beteg diétája 101
A szívbeteg diétája 103
A májbeteg diétája 106
A gyomor- és bélbeteg diétája 109
A vesebeteg diétája 116
A cukorbeteg diétája 119
A tüdőbeteg diétája 121
Az operált beteg diétája 122
Soványító étrend 123
Hízlaló étrend 125
Táplálkozási allergia 126
Táblázatok 129
Tájékoztató a tápanyagszükségletről 131
Egy heti élelmiszerszükséglet 132
Kalóriatáblázat 133
Az élelmi anyagok súlyának becslése 136
Konyhasóban szegény élelmiszerek 136
Szénhidrát-egyenérték táblázat 137
Fehérje-egyenérték táblázat 138
Penzoldt-féle táblázat 138
Élelmiszerek átlagos tisztítási vesztesége 139
A C-vitamin veszteség átlaga főzésnél 139
A C-vitamin veszteség átlaga konzerválásnál 140
Irodalom 140

Használt, de jó állapotban .

3db képet töltöttem fel róla :
https://postimg.org/gallery/3j695ajvk/

Minden külön fényképezve , azt adom , ami a képeken van , nem másikat .

Személyes átadás csak Budapesten , vidékre Posta .
Feladás dátuma: július 20. 15:20.
Nyomtatás

Térkép

Kapcsolatfelvétel

Üzenet küldéshez jelentkezz be vagy regisztrálj az oldalon.