(Hirdetésazonosító: 79970918) Hirdetés kezelése »
Ár: 760  Ft Ár: 730  Ft Ár: 790  Ft Ár: 720  Ft Ár: 730  Ft Ár: 820  Ft Ár: 1 000  Ft Ár: 700  Ft Ár: 770  Ft Ár: 760  Ft

Tulajdonságok

Kerület: IX.
Kategória: Szépirodalom

Leírás

Simone de Beauvoir Goncourt-díjas regényében a francia értelmiség felszabadulás utáni hatalmas tablóját alkotja meg. Bemutatja, hogyan bomlik fel a széles ellenállási front, hogyan szakadozik különböző világnézetű és politikai pártállású csoportokra, amelyek között a bal és közép minden elképzelhető árnyalata mellett az éledező, a múltat folytatni kívánó jobb oldal is megtalálható. A regény címe azokra az entellektüelekre utal, akik a fasizmus elleni harc megszűnésével elvesztették aktivitásuk közvetlen célját, szembetalálták magukat a számukra nehezen megválasztható merre tovább kérdéssel.
A regény politikai történetét hitelesíti és elmélyíti a barátságok, gyűlöletek és szerelmek szokatlanul őszinte és minden kendőzést mellőző ábrázolása; Anna mexikói nászútja, Perron s a darabjában szereplő színésznő szerelme nemcsak írói bravúr, hanem kordokumentum is nem kevésbé, mint a politika , olyan emberi, lélektani dokumentum, mely egésszé, valóban nagyarányúvá teljesíti ki a regény világát.
A Mandarinok Simone de Beavoir főműve, a modern francia irodalom egyik legjelentősebb alkotása.
Feladás dátuma: május 25. 13:34.
Nyomtatás

Térkép

Kapcsolatfelvétel

Üzenet küldéshez jelentkezz be vagy regisztrálj az oldalon.